Román és szír embercsempészt fogtak el Mórahalmon

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A szolgálatot teljesítő rendőrök június 4-én összesen 201 határsértőt tartóztattak fel és 58 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

A rendőrség közleménye alapján Csongrád-Csanád vármegyében a járőrök 7 esetben összesen 169 határsértőt tartóztattak fel Ásotthalom, Mórahalom és Röszke közigazgatási területén. A vármegye határszakaszán pedig 2 esetben összesen 55 fő határátlépését akadályozták meg.

Mórahalom közigazgatási területén hajlani 1 óra 20 perckor az 5511-es számú úton a rendőrök egy román honosságú személygépjárművet ellenőriztek, amit egy román állampolgárságú férfi vezetett. A járműben a sofőrön kívül 12, magukat szír állampolgárnak valló külföldi tartózkodott.

A 5 óra 35 perckor Mórahalom külterületén egy magyar honosságú kisteherautót ellenőriztek, ami a rendőri intézkedés megkezdése előtt kerítésoszlopnak ütközött. A járművet egy szír állampolgárságú férfi vezette, rajta kívül az autóban 26, magukat szír állampolgárnak valló illegális migráns tartózkodott. A baleset során személyi sérülés nem történt.

A vármegyén kívül további egy embercsempészt fogtak el a hatóságok, aki indiai állampolgárként egy lengyel járművet vezetett. A személygépjárműben a sofőrön kívül 11, magukat szír állampolgárnak valló külföldi tartózkodott.

Előző sztori

Több mint kétszázan próbáltak meg átjutni a határon Csongrád-Csanád vármegyében

Következő sztori

100 évvel ezelőtt így írtak Szegeden a Tiszáról és az árvizek elleni küzdelemről