Közélet

Rekord számú, közel negyedmillió gyerek táborozik idén nyáron

Rekord számú, közel negyedmillió gyerek táborozik idén nyáron

2023. június 10., szombat
Rekord számú, közel negyedmillió gyerek táborozik idén nyáron

Drágultak a nyári gyerektáborok, ennek ellenére rekordot ért el a jelentkezők száma. A legnépszerűbbek a sport- és az angol nyelvi táborok. A videójátékokhoz szokott fiatalokat egyre pörgősebb, impulzívabb programokkal bombázzák a szervezők, hogy érdekes alternatívát kínáljanak nekik a mobilozással szemben - írja a Világgazdaság.

A nagyjából 230 ezer gyermek közül a legtöbben továbbra is a sporttáborokba jelentkeztek, de a tavalyi kalandtáborokat az angol nyelviek iránti kereslet letaszította a dobogóról, emellett pedig a katonai és honvédelmi táborok kiemelkedő népszerűsége jellemzi még az idei évet.

Az ottalvós táborok közöttegyre többen keresik az offline rendszerűeket, ahol a gyerekek teljes digitális detoxban vannak egy hétig vagy még tovább is.

A táborok tematika szerinti toplistáján a fejlesztő és az állatos fókuszúak is külön kategóriányi kínálattal szerepelnek, az egyebek köre pedig olyan sokféle, hogy lehetetlen kategorizálni.

Kiemelték, a statisztika szerint egy gyermek nyaranta átlagosan 1,7 táborban vesz részt.

A teljes cikk ITT olvasható.

Borítókép: Szegedi Sárkányhajó Egyesület

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.