Óriási bukta: a rendőrség cáfolta Mihálik Edvin állításait

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Halált okozó testi sértéssel gyanúsítják azt a három hajléktalant, akik másfél héttel ezelőtt az Odessza városrészben egy verekedésbe torkoló vitában negyedik társukat megölték. A környék lakói joggal háborodtak fel, ugyanis hónapok óta jelezték: baj lesz! A környéken egyre több hajléktalan van, egyre durvábban zaklatják a lakókat, egyre hangosabbak az egymás közti viták. Mindezt sokan meghallották,

kivéve a körzet momentumos önkormányzati képviselőjét, Mihálik Edvint.

Pedig jelezték a lakók a kedvenc kommunikációs felületén is, hogy baj van, de a mindig mosolygós képviselő nem lépett az ügyben. A lakók mellett a szegedi közélet több szereplője is szólt, hogy baj van, nem cselekedett Mihálik.

A baj pedig megtörtént.

Ezt már nem tudta kikerülni Mihálik Edvin. Kivárt, és amikor érezte, hogy a közvéleményt, és elsősorban a lakókat foglalkoztatja a gyilkosság, ráadásul a többség őt (is) hibáztatja.

Tökéletesen hozta a baloldali politikusok feladatmegoldását: ő nem hibás, a kormány a hibás, és persze adjanak több pénzt, merthogy a rendőrségnek nincs elég arra, hogy megfelelő rendszerességgel járőrözzön a kritikus területeken.

Ezt írta szó szerint:

„Nyilvánvaló, hogy a rendőrségnek jelenleg nincs elegendő erőforrása ahhoz, hogy ezeken a területeken megfelelő rendszerességgel járőrökkel ellenőrizze, és azokat az illegális táborokat, amiket két állami cég, a MÁV és az ATIVIZIG magánterületén létesítenek, felszámolja.”

Mi pedig ezt a rendőrségnek továbbküldve kérdeztük: a képviselő állítása igaz vagy sem.

A rendőrség határozottan cáfolta Mihálik Edvin állítását.

„Tájékoztatom, hogy a rendőrség Csongrád-Csanád vármegyében is a megfelelő létszámmal szavatolja a közrend és a közbiztonság fenntartását. Kollégáim minden esetben a hatályos jogszabályoknak megfelelően járnak el. Amennyiben bárkinek szabálysértés, vagy bűncselekmény elkövetése jut a tudomására, kérjük és javasoljuk, hogy tegyen bejelentést a rendőrségen” – írták válaszukban.

A valóság ismét szembejött Mihálik Edvinnel.

Ahogy a baloldalon szokás, egy álhírrel próbált politikai hasznot húzni, és a saját felelősségét elkenni, de falnak szaladt. Talán ha a budapesti politikai karrierépítés mellett a helyi feladataival is foglalkozna, akkor nem kerülne ilyen kellemetlen helyzetbe.

Előző sztori

A vadaspark állatai számára továbbítja a kormányhivatal által lefoglalt gyümölcsöket és zöldségeket

Következő sztori

Több száz épület megrongálódott a romániai földrengésben