Közélet

Óriási bukta: a rendőrség cáfolta Mihálik Edvin állításait

Óriási bukta: a rendőrség cáfolta Mihálik Edvin állításait

2023. június 7., szerda
Óriási bukta: a rendőrség cáfolta Mihálik Edvin állításait

Halált okozó testi sértéssel gyanúsítják azt a három hajléktalant, akik másfél héttel ezelőtt az Odessza városrészben egy verekedésbe torkoló vitában negyedik társukat megölték. A környék lakói joggal háborodtak fel, ugyanis hónapok óta jelezték: baj lesz! A környéken egyre több hajléktalan van, egyre durvábban zaklatják a lakókat, egyre hangosabbak az egymás közti viták. Mindezt sokan meghallották,

kivéve a körzet momentumos önkormányzati képviselőjét, Mihálik Edvint.

Pedig jelezték a lakók a kedvenc kommunikációs felületén is, hogy baj van, de a mindig mosolygós képviselő nem lépett az ügyben. A lakók mellett a szegedi közélet több szereplője is szólt, hogy baj van, nem cselekedett Mihálik.

A baj pedig megtörtént.

Ezt már nem tudta kikerülni Mihálik Edvin. Kivárt, és amikor érezte, hogy a közvéleményt, és elsősorban a lakókat foglalkoztatja a gyilkosság, ráadásul a többség őt (is) hibáztatja.

Tökéletesen hozta a baloldali politikusok feladatmegoldását: ő nem hibás, a kormány a hibás, és persze adjanak több pénzt, merthogy a rendőrségnek nincs elég arra, hogy megfelelő rendszerességgel járőrözzön a kritikus területeken.

Ezt írta szó szerint:

„Nyilvánvaló, hogy a rendőrségnek jelenleg nincs elegendő erőforrása ahhoz, hogy ezeken a területeken megfelelő rendszerességgel járőrökkel ellenőrizze, és azokat az illegális táborokat, amiket két állami cég, a MÁV és az ATIVIZIG magánterületén létesítenek, felszámolja.”

Mi pedig ezt a rendőrségnek továbbküldve kérdeztük: a képviselő állítása igaz vagy sem.

A rendőrség határozottan cáfolta Mihálik Edvin állítását.

„Tájékoztatom, hogy a rendőrség Csongrád-Csanád vármegyében is a megfelelő létszámmal szavatolja a közrend és a közbiztonság fenntartását. Kollégáim minden esetben a hatályos jogszabályoknak megfelelően járnak el. Amennyiben bárkinek szabálysértés, vagy bűncselekmény elkövetése jut a tudomására, kérjük és javasoljuk, hogy tegyen bejelentést a rendőrségen” - írták válaszukban.

A valóság ismét szembejött Mihálik Edvinnel.

Ahogy a baloldalon szokás, egy álhírrel próbált politikai hasznot húzni, és a saját felelősségét elkenni, de falnak szaladt. Talán ha a budapesti politikai karrierépítés mellett a helyi feladataival is foglalkozna, akkor nem kerülne ilyen kellemetlen helyzetbe.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.