Politika

Novák Katalin az albán parlamentben szólalt fel

Novák Katalin az albán parlamentben szólalt fel

2023. június 1., csütörtök
Novák Katalin az albán parlamentben szólalt fel

Európa békéjének és biztonságának kulcsa a Nyugat-Balkán stabilitása, s ennek megoldása a térség európai uniós integrációja - hangsúlyozta Novák Katalin köztársasági elnök csütörtökön az albán parlament plenáris ülésén Tiranában.

Novák Katalin elmondta, hogy Európa kritikus időszakát éli, bajban van, nehézségekkel küzd. Ezek közé tartozik az ukrajnai háború és következményei, a Nyugat-Balkán stabilitásának törékenysége, az illegális migráció nyomása Európára, a demográfiai kihívások, valamint Európa világpolitikai súlyának szerepe a jövőben, ennek megkérdőjeleződése.

Novák Katalin kiemelte: az, hogy milyen súlya lesz Európának a jövőben, hogy képes lesz-e megőrizni azt a gazdasági, politikai és demográfiai erőt, amit ma képvisel a világban, azon múlik, hogy képes lesz-e bölcs válaszokat adni, megtalálni és megőrizni a békéhez, biztonsághoz, gyarapodáshoz vezető utat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.