Politika

Kovács Zoltán: az uniós intézmények örökös narratívája szerint mi vagyunk az EU fekete bárányai

Kovács Zoltán: az uniós intézmények örökös narratívája szerint mi vagyunk az EU fekete bárányai

2023. június 5., hétfő
Kovács Zoltán: az uniós intézmények örökös narratívája szerint mi vagyunk az EU fekete bárányai

Az európai uniós intézmények és a mainstrem média örökös narratívája szerint mi vagyunk az EU fekete bárányai – mondta a Mandinernek adott interjúban a nemzetközi kommunikációért felelős államtitkár, aki szerint ez egy 13 éve tartó „szappanopera”, amelynek fontos politikai szerepe van. 

Kovács Zoltán kiemelte: 

minden magyarellenes megnyilvánulás – mint például egy európai parlamenti állásfoglalás is – azért fontos, mert vissza lehet rá utalni, és kvázi jogot vagy jogszabályt keletkeztető hatása is tud lenni adott esetben.

Tipikus példa minderre – folytatta – a magyar kormány orosz–ukrán háborúval kapcsolatos békepárti álláspontja, illetve annak folyamatos kritizálása.

A 2024-es soros EU-elnökséggel kapcsolatban – amelyet az Európai Parlament aggályosnak tart – Kovács Zoltán kijelentette: ebben a dologban nem osztottak lapot az Európai Parlamentnek. 

Az Európai Unió Tanácsának a soros elnöksége valójában nem egy jog, ami elvehető, hanem kötelesség, a lisszaboni szerződésben rögzített, intézményileg kialakult rendje van

– rögzítette az államtitkár.

Szóba került a migránsok újraelosztása is, ami ismét megfogalmazódott az unióban.

Az államtitkár erre válaszul azt mondta: „Ugyanott tartunk nyolc évvel a migrációs válság után, ahol akkor tartottunk.” Felidézte, 2015 után is ugyanez a javaslat került elő, ami félrevezető logikája a szolidaritásnak, ráadásul semmi köze nincs az európai együttműködéshez.

A teljes cikk ITT olvasható el. 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.