Politika

Varga Judit: az EP meg akarja akadályozni Magyarország EU-elnökségét

Varga Judit: az EP meg akarja akadályozni Magyarország EU-elnökségét

2023. május 24., szerda
Varga Judit: az EP meg akarja akadályozni Magyarország EU-elnökségét

Az Európai Parlament (EP) ismét el akar venni valamit Magyarországtól: az EP jövő héten ismét hazánk elleni állásfoglalásról fog szavazni, amelyben a 2024 második félévi magyar uniós elnökséget szeretnék megakadályozni - olvasható az igazságügyi miniszter szerdai Facebook-bejegyzésében.

"Nem fogjuk hagyni, hogy elvegyenek egy ilyen lehetőséget Magyarországtól!" - fogalmazott Varga Judit. Emlékeztetett: azt, hogy ki tölti be az Európai Unió Tanácsának soros elnöki pozícióját, egyhangúlag elfogadott határozatban döntötte el a Tanács.

"Ebben a kérdésben az Európai Parlamentnek nem osztottak lapot. Azok közül, akiknek valóban osztottak lapot, senkiben fel sem merült annak a gondolata, hogy Magyarország ne töltse be a neki járó tisztséget. A Tanács főtitkárságával napi kapcsolatot tartunk, készülünk a feladatra" - olvasható a bejegyzésben.

Végül hangsúlyozta: az uniós elnökség nemcsak arra teremt kiváló lehetőséget, hogy Magyarországot és álláspontját még inkább megismerjék az Európai Unió tagországaiban, hanem arra is, hogy alakítani tudjuk Európa jövőjét. Ennek kapcsán a magyar elnökségnek három legfőbb prioritása lesz: a demográfia, a versenyképesség és a kohéziós politika jövője - közölte Varga Judit.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.