Újabb jelölt a Pick Szeged kispadjára

A Nemzeti Sport információi szerint házon belül oldhatja meg az egyre sürgetőbb edzőkérdést az OTP Bank-Pick Szeged. A sportnapilap úgy tudja, hogy nem sikerült megegyeznie az OTP Bank-Pick Szeged csapatának David Davisszal, így 2024-ig, Michael Apelgren érkezéséig a klub akadémiájáról jöhet fel két edző,

Kárpáti Krisztián és Vladan Jordovics, és veheti át a felnőtt csapat irányítását egy évre.

A Nemzeti Sport információit lapunknak is megerősítette több forrás is.

A sportnapilap összefoglalta a szegedi edzőkeringő legfontosabb momentumait is. Juan Carlos Pastor, az OTP Bank-Pick Szeged edzője már tavaly novemberben bejelentette, hogy tíz év után távozik a magyar bajnokcsapat kispadjáról, és márciusban már azt is lehetett tudni, hogy nyártól az egyiptomi válogatott kispadjára ül le. Az utódjáról hivatalos bejelentés azonban azóta sem érkezett. Mint arról korábban többször is írtunk, az együttes irányítását információink szerint 2024-től a svéd Michael Apelgren, az IK Sävehof edzője veszi át, a klub pedig az elmúlt időben próbált megnyugtató megoldást találni a köztes egy évre, a 2023–2024-es idényre is. A vezetőség emiatt tárgyalt a korábban a rivális Telekom Veszprémet irányító, és jelenleg Egyiptomban dolgozó spanyol David Davisszal is, de úgy tudjuk, a feleknek végül nem sikerült megegyeznie egymással, emiatt más megoldást kellett keresni.

Így került képbe végül a klub utánpótlásához nyúltak, és a következő szezonban a felnőtt csapat irányítását a szegedi akadémia NB I/B-ben játszó U21-es csapatának edzője, a magyar ifjúsági válogatottat is irányító Kárpáti Krisztián, valamint az ugyancsak a klub utánpótlásában dolgozó, korábban az Orosháza NB I-es csapatánál edzőként dolgozó Vladan Jordovics vehetik át. A bejelentésre még ebben a hónapban sor kerülhet. Lapunk úgy tudja, hogy Kárpáti Krisztián már korábban, még januárban is felmerült mint lehetséges jelölt a kispadra-vezetőedzőnek és másodedzőnek is.

Korábban olyan hírek is napvilágot láttak, hogy Jonas Kallman is visszatérhet a klubhoz, mint sportigazgató, és másodedző. Az ő szerződéséről egyelőre nincs újabb információ, de lapunk úgy tudja, hogy az idei szezon végén befejezi aktív pályafutását a Benfica csapatában.

Előző sztori

Kutyabarátok lesznek a szegedi Erste Bank fiókok

Következő sztori

Május 18-19. között ünneplik a 120 éves zsinagógát