Szegediek nyertek válogatottságot a Maty-éren

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Nagy Bianka és Balogh Gergely is nyertek saját számukban az MVM Szeged színeiben, így ott lehetnek a világkupacsapat válogatottjában.

A női kenu kettes 500 méteren a Tiszaújvárosi KKSE kenusa, Bragato Giada és a szegedi Nagy Bianka duója magabiztosan nyertek. A kenus olimpiai szám tavaly világbajnoki bronz- és Európa-bajnoki ezüstérmes párosa, Bragato és Nagy a Tokióban ötödik Balla Virág, Takács Kincső kettőssel vívott nagy csatát a négy indulót számláló döntőben, s végül mintegy háromnegyed hajóhosszal nyert. A válogatási elvek szerint mindkét egység indulhat majd a jövő heti, ugyancsak Szegeden sorra kerülő világkupán.

Balogh Gergely a K4 500 méteres számát nyerte meg Opavszky Márkkal, Fodor Bencével és Szendy Maximiliannal, így ő is ott lehet a csapatban. A szegedi kajakos szerint ,,jó pálya volt, ahhoz képest, hogy másodjára kajakoztak együtt”.

Nagy Bianka arról beszélt a Délmagyarnak, izgult a versenyen, mivel tétje volt. Elmondása szerint a jövő héten nyugodtabbak lesznek, mivel maradt bennük tartalék.

Előző sztori

Szijjártó Péter odaszólt az amerikai nagykövetnek

Következő sztori

Véget ért a globális egészségügyi veszélyhelyzet a koronavírus miatt