Szegedi dékán tart tárlatvezetést a Reök-palotában

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Sinkó István képzőművész, a Magyar Festők Társaságának elnöke és Dr. Nátyi Róbert, a REÖK vezető kurátora, az SZTE Bartók Béla Művészeti Karának dékánja tart közös tárlatvezetést a Tendenciák című kiállításon május 24-én – írja közleményében a Reök-palota.

Különleges, alkotói-kurátori tárlatvezetésre invitálja a kortárs művészet iránt érdeklődőket a REÖK. A Magyar Festők Társaságának Tendenciák című kiállítása hazánk egyik legnagyobb festőegyesületének munkásságát mutatja be, 114 alkotáson keresztül.

A napjaink hazai festészetének élvonalát képviselő gyűjtemény izgalmas vizuális utazást ígér azok számára is, akik eddig csak távolról figyelték a kortárs képzőművészet alakulását: a Társaság művészeinek sokszínű témaválasztása, a szigorú értelemben vett festészet határait feszegető, modern eszköztára, a REÖK hangulatos félhomályában kiállított művek összhatása garantáltan maradandó élménnyel ajándékozza meg a tárlat látogatóit.

Ezúttal ráadásul nemcsak a látványban gyönyörködhetnek: május 24-én Dr. Nátyi Róbert, a kiállítás kurátora, a Szegedi Tudományegyetem Bartók Béla Művészeti Karának dékánja és Sinkó István kiállító művész, a Magyar Festők Társaságának elnöke vezetik körbe az érdeklődőket a tárlaton. A részvétel regisztrációhoz és belépőhöz kötött, a gyakornok@szegediszabadteri.hu címen fogadják a regisztrációkat.

Előző sztori

Bejutott a döntőbe Nagy Bianka és Birkás András a Maty-éren

Következő sztori

Magyar kézbe kerül Ausztria vezető magánegyeteme