Krimi

Olyan szigorral nevelte lányait, hogy a gyámhatóság is lépett

Olyan szigorral nevelte lányait, hogy a gyámhatóság is lépett

2023. május 11., csütörtök
Olyan szigorral nevelte lányait, hogy a gyámhatóság is lépett

Vádat emeltek azzal a nővel szemben, aki olyan mértékben várt el kitűnő sport- és tanulási eredményt a lányaitól, hogy azzal már erkölcsileg, érzelmileg, értelmileg és testileg is veszélyeztette fejlődésüket.

A Hódmezővásárhelyi Járási Ügyészség vádiarata szerint a vádlott egyedül nevelte két kiskorú lányát, melynek során a 2016. és 2021. ősze közötti időszakban, súlyos alkoholproblémákkal is küzdve, teljesíthetetlen elvárásokat fogalmazott meg a sértettekkel szemben.

Ha a lányok ötösnél rosszabb jegyet vittek haza, akkor megalázta, bántalmazta őket, emiatt előfordult, hogy a sértett könyörgött tanárának, hogy ne írja be a rosszabb jegyet. Mindezen túl nem vehettek részt osztálykiránduláson és csak a kötelező iskolai programokra mehettek el.

A vádlott a magas színvonalon sportoló sértettektől még kimagaslóbb teljesítményt várt el, ezért minden nap mérte testsúlyukat, melynek megtartása érdekében nem adott nekik elegendő ételt. A sokszor éhező gyerekek tízóraira is csak egy müzlit vihettek, zsebpénzt nem kaptak, nehogy abból ételt vehessenek. A vádlott mindezeken túl folyamatosan szidta gyermekeit, becsmérelve iskolai és sport teljesítményüket amellett, hogy a sértettek édesapjukkal sem tarthattak - csak titokban - kapcsolatot.

A vádlott mindezekkel olyan lelki szenvedést okozott gyermekeinek, hogy iskolai jelzésre az akkor még kiskorú sértettet ideiglenes hatállyal a gyámhatóság az édesapánál helyezte el, akit követett az akkorra már felnőtté vált testvére is.

Az ügyészség a vádlottat kiskorú veszélyeztetésének bűntettével vádolja.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.