Olyan szigorral nevelte lányait, hogy a gyámhatóság is lépett

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Vádat emeltek azzal a nővel szemben, aki olyan mértékben várt el kitűnő sport- és tanulási eredményt a lányaitól, hogy azzal már erkölcsileg, érzelmileg, értelmileg és testileg is veszélyeztette fejlődésüket.

A Hódmezővásárhelyi Járási Ügyészség vádiarata szerint a vádlott egyedül nevelte két kiskorú lányát, melynek során a 2016. és 2021. ősze közötti időszakban, súlyos alkoholproblémákkal is küzdve, teljesíthetetlen elvárásokat fogalmazott meg a sértettekkel szemben.

Ha a lányok ötösnél rosszabb jegyet vittek haza, akkor megalázta, bántalmazta őket, emiatt előfordult, hogy a sértett könyörgött tanárának, hogy ne írja be a rosszabb jegyet. Mindezen túl nem vehettek részt osztálykiránduláson és csak a kötelező iskolai programokra mehettek el.

A vádlott a magas színvonalon sportoló sértettektől még kimagaslóbb teljesítményt várt el, ezért minden nap mérte testsúlyukat, melynek megtartása érdekében nem adott nekik elegendő ételt. A sokszor éhező gyerekek tízóraira is csak egy müzlit vihettek, zsebpénzt nem kaptak, nehogy abból ételt vehessenek. A vádlott mindezeken túl folyamatosan szidta gyermekeit, becsmérelve iskolai és sport teljesítményüket amellett, hogy a sértettek édesapjukkal sem tarthattak – csak titokban – kapcsolatot.

A vádlott mindezekkel olyan lelki szenvedést okozott gyermekeinek, hogy iskolai jelzésre az akkor még kiskorú sértettet ideiglenes hatállyal a gyámhatóság az édesapánál helyezte el, akit követett az akkorra már felnőtté vált testvére is.

Az ügyészség a vádlottat kiskorú veszélyeztetésének bűntettével vádolja.

Előző sztori

Ma délelőtt újabb bejelentéseket tehet a kormány

Következő sztori

Holnap indul a 27. Szegedi Borfesztivál