Meteor

Nem okozott kárt Szegeden az éjszakai vihar

Nem okozott kárt Szegeden az éjszakai vihar

2023. május 24., szerda
Nem okozott kárt Szegeden az éjszakai vihar

Hatalmas károkat okozott országszerte az a vihar, ami kedden késő este érte el Szegedet. A Katasztrófavédelem tájékoztatása szerint azonban nem okozott károkat a Tisza-parton.

Mint azt az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság írta tegnap este, főként Nuygat-Magyarországot súlytotta a tegnapi vihar, ami kedden késő este-szerda éjjel vonult végig Szegeden. Ugyan Tisza-parti városban is óriási robajjal vonult végig, dörgéssel és villámlással, a Katasztrófavédelem lapunkat arról tájékoztatta: nem érkezett bejelentés viharkárok miatt.

Leginkább kidőlt fák, leszakadt ágak és elektromos vezetékek eltávolításához érkeznek az egységek másutt, de vízkárok is vannak. Komárom-Esztergom vármegyében, Tata és Kömlőd között, a 8137-es úton egy fa dőlt az úttestre, és mindkét sávot elfoglalta. A tűzoltók gondoskodtak az eltávolításáról. Tata belvárosában szintén egy kidőlt fa akadályozta a közlekedést.

Környén kiöntött az Által-ér, a Duna egyik mellékfolyója, a víz több udvart is elárasztott.

Sopronban az esőzések miatt nagymennyiségű víz folyt be egy patikába, és ugyancsak a csapadék okán két személyautó beragadt egy vasúti átjáróba. A Somogy vármegyei Hetesen egy fa életveszélyesen megdőlt a viharban, egy házat veszélyeztetett. Fák dőltek ki a főváros több pontján is.

Noha Szegedet sem kerülte el az utóbbi hetek időjárása, nem is keletkeztek károk.

Azon túl, hogy a Szegedi Borfesztivál nagyrészét elmosta az eső, nem kellett lezárni a Rakpartot, nincs szükség árvízvédelmi készültségre, és az agrármeteorológia szerint a talajnedvesség is megfelelő. A legnagyobb ,,gondot" így most az jelentheti, hogy az utóbbi napokban egyre nagyobb az UV-B sugárzás - de ez az évszak velejárója.

A meteorológiai prognózis a jövő héten esedékes Deja Vu Fesztiválig, és a fesztivál idejére is hasonló időt mond, ami se nem hűvösebb, se nem szárazabb nem lesz.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.