Mikler Roland a legjobb kapus a férfiak között

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A férfiaknál a szegedi Mikler Roland, a nőknél a ferencvárosi Janurik Kinga lett a kézilabda NB I legjobb kapusa.

A magyar szövetség honlapja szerint Mikler 428 lövésből 151-et kivédett, vagyis 35 százalékos hatékonysággal zárt. Janurik 577 kísérletből 219-et hatástalanított, tehát 38 százalékkal védett. A női bajnokság szombaton ért véget, ahogyan a férfiak alapszakasza is, de utóbbiaknál még hátra van a címvédő Szeged és a Magyar Kupa-győztes Telekom Veszprém döntője, ami pénteken kezdődik.

Mikleren kívül remekelt az immár ugyancsak válogatott Andó Arián is – a Balatonfüred kapusa, 34 százalékkal védett, illetve a veszprémiek spanyol játékosa, Rodrigo Corrales. Janurikhoz hasonlóan jól teljesített a bajnok Győri Audi ETO KC dán kapusa, Sandra Toft, továbbá a ferencvárosi Bíró Blanka.

A férfiaknál a ferencvárosi Nagy Bence a gólkirály 153 találattal, aki már az Európa-liga csoportkörében is a legeredményesebb játékosnak bizonyult. Az NB I-ben a második a szegedi Rosta Miklós lett, a harmadik helyen pedig a Fejér B.Á.L.-Veszprémet erősítő Éles Benedek és a Csurgóban játszó Mladen Krsmancic osztozott.

(via MTI)

Előző sztori

Pünkösd napját ünnepli a kereszténység

Következő sztori

,,Bennem mindig élsz” – így búcsúzott el édesapja Suhajda Szilárdtól