Hírzóna

Meghibásodott egy kábel a Csillag téren

Meghibásodott egy kábel a Csillag téren

2023. május 24., szerda
Meghibásodott egy kábel a Csillag téren

Vélhetően egy villanyvezeték miatt.

Felásták a Csillag teret egy kisebb területen a Budapesti körút és a Retek utca kereszteződésében. Az árok ugyan nincs zavaró helyen, mégis meglehetősen érdekes, hogy került oda és miért nem foglalkozik vele senki.

Nem ez az első eset, hogy elkordonozott árkok jelennek meg a városban: a Belvárosi hídon például a kerékpárút közepén sikerült felásni, de a Széchenyi téri villamosmegállóban is érthetetlenül sokáig állt egy árok.

Ugyan a Csillag téri árok nem zavarja a forgalmat, mégis, napok óta üresen áll.

A fotó a déli órákban készült - amikor ugyan még indokolt is lehetne egy esetleges ,,ebédszünet" miatt, hogy az ároknál nem dolgozik senki, de már kedden is egész nap magára volt hagyva.

Az árokba tekintve az is jól látszódik, hogy vélhetően az áramvezetékekkel akadhatott gond - hogy pontosan mi, arról megkérdeztük a Szegedi Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft.-t, illetve az MVM-et is - amint válaszolnak, beszámolunk róla.

Mindenesetre a Budapesti körúton és a Csillag téren mindenhol van áram, a trolik is zavartalanul működnek tovább. Ha más pozitívumot nem is, azt az egyet meg kell jegyezzük, hogy ezúttal sikerült úgy árkot ásni, hogy az a gyalogosokat és a bicikliseket sem zavarja, ráadásul arra az egy fára is vigyáztak, ami érintett a dologban.

FRISSÍTVE: Meghibásodott elosztó miatt ásták fel az utcát

Lapunk megkeresésére az MVM Démász Áramhálózati Kft. azt válaszolta, hogy a Zöldfa transzformátor állomás és a Retek utca közötti elosztóhálózati kábel hibásodott meg, melyet az MVM munkatársai tártak fel, ehhez ásták munkagödröt, ügyelve az ott található fa épségére. A szolgáltató tájékoztatása szerint a jövő hét befejeződik a javítás és a helyreállítási munkálatok is, addig is kérik az ügyfelek türelmét és megértését.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.