Két bolgár és egy román-moldáv kettős állampolgárságú embercsempészt fogtak el a vármegyében

A szolgálatot teljesítő rendőrök május 23-án összesen 180 határsértőt tartóztattak fel és 163 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben. Ebből Csongrád-Csanád vármegyében 162 határsértőt tartóztattak fel, Ásotthalom, Mórahalom, Ruzsa és Szeged-Gyálarét közigazgatási területén, a vármegye határszakaszán pedig 6 esetben összesen 110 főt akadályoztak meg.

Az első embercsempész elfogására nem kellett sokat várni, éjfél után 5 perccel Ásotthalom közigazgatási területén egy bolgár állampolgárt fogtak el, aki járművében 3, magát török állampolgárnak valló illegális migráns tartózkodott.

A következő embercsempészt 0 óra 10 perckor, Mórahalom közigazgatási területén kapták el, aki szintén egy bolgár állampolgár volt. A járműben utasként 12 fő, magát szír állampolgárnak valló külföldi utazott.

A délután folyamán, 1 órakor Ruzsa közigazgatási területén az 5431-es számú úton ellenőriztek egy német honosságú gépkocsit és annak román-moldovai kettős állampolgárságú vezetőjét. A gépkocsiban 6 fő, magát török állampolgárnak valló illegális migráns tartózkodott.

A vármegyén kívül, a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály Székesfehérvári Osztályának jelzése alapján, a rendőrök Bicske közigazgatási területén, az M1-es autópályán, 10 óra 40 perckor ellenőrzés alá vontak egy lengyel honosságú személygépkocsit és ukrán állampolgárságú vezetőjét. A járműben 10 fő, magát török állampolgárnak valló külföldi tartózkodott. A megállítás során, a rendőrautónak ütközött egy magyar honosságú teherautó, az pedig ennek következtében az előtte haladó- megállítani kívánt- járműnek. A baleset során senki sem sérült.  

Valamennyi esetben az utasok sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni, ezért a rendőrök a magyar jogszabályoknak megfelelően intézkednek az illegális migránsok ideiglenes biztonsági határzárhoz való visszakíséréséről, míg a járművezetőkkel és segítőikkel szemben embercsempészés miatt büntetőeljárás indult.

Előző sztori

Újabb szegedieket gyanúsítanak az orvosi segédeszközökkel kapcsolatos csalási ügyben

Következő sztori

Ferenc pápa a magyaroknak: őrizzétek meg a békét és az egységet egymás között