Illegális bevándorlás

Két bolgár és egy román-moldáv kettős állampolgárságú embercsempészt fogtak el a vármegyében

Két bolgár és egy román-moldáv kettős állampolgárságú embercsempészt fogtak el a vármegyében

2023. május 24., szerda
Két bolgár és egy román-moldáv kettős állampolgárságú embercsempészt fogtak el a vármegyében

A szolgálatot teljesítő rendőrök május 23-án összesen 180 határsértőt tartóztattak fel és 163 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben. Ebből Csongrád-Csanád vármegyében 162 határsértőt tartóztattak fel, Ásotthalom, Mórahalom, Ruzsa és Szeged-Gyálarét közigazgatási területén, a vármegye határszakaszán pedig 6 esetben összesen 110 főt akadályoztak meg.

Az első embercsempész elfogására nem kellett sokat várni, éjfél után 5 perccel Ásotthalom közigazgatási területén egy bolgár állampolgárt fogtak el, aki járművében 3, magát török állampolgárnak valló illegális migráns tartózkodott.

A következő embercsempészt 0 óra 10 perckor, Mórahalom közigazgatási területén kapták el, aki szintén egy bolgár állampolgár volt. A járműben utasként 12 fő, magát szír állampolgárnak valló külföldi utazott.

A délután folyamán, 1 órakor Ruzsa közigazgatási területén az 5431-es számú úton ellenőriztek egy német honosságú gépkocsit és annak román-moldovai kettős állampolgárságú vezetőjét. A gépkocsiban 6 fő, magát török állampolgárnak valló illegális migráns tartózkodott.

A vármegyén kívül, a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály Székesfehérvári Osztályának jelzése alapján, a rendőrök Bicske közigazgatási területén, az M1-es autópályán, 10 óra 40 perckor ellenőrzés alá vontak egy lengyel honosságú személygépkocsit és ukrán állampolgárságú vezetőjét. A járműben 10 fő, magát török állampolgárnak valló külföldi tartózkodott. A megállítás során, a rendőrautónak ütközött egy magyar honosságú teherautó, az pedig ennek következtében az előtte haladó- megállítani kívánt- járműnek. A baleset során senki sem sérült.  

Valamennyi esetben az utasok sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni, ezért a rendőrök a magyar jogszabályoknak megfelelően intézkednek az illegális migránsok ideiglenes biztonsági határzárhoz való visszakíséréséről, míg a járművezetőkkel és segítőikkel szemben embercsempészés miatt büntetőeljárás indult.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.