Hírzóna

Iszlamisták lövöldöztek a Mol pakisztáni telepénél

Iszlamisták lövöldöztek a Mol pakisztáni telepénél

2023. május 23., kedd
Iszlamisták lövöldöztek a Mol pakisztáni telepénél

Megrohamoztak egy földgáz- és kőolajkitermelő üzemet Pakisztán északi részén, a helyi Mol telephely közelében. A cég szerint nem ellenük irányult a támadás.

50 fegyveres iszlamista követett el támadást a Mol Pakistan Oil & Gas üzemben, az afgán határnál lévő Hangu körzetben. A vállalat azt nyilatkozta az Indexnek, hogy a támadás célpontja nem a Mol infrastruktúrája ellen történt, továbbá, hogy a Mol alkalmazottjai közül senki nem sérült meg. Feltehetően 4 áldozata van a lövöldözésnek.

A támadásért egyelőre egyetlen csoport sem vállalta a felelősséget, ugyanakkor az utóbbi időben rendszeressé váltak a környéken a tálib akciók. A cég később azt is megerősítette, hogy a támadás az infrastruktúráktól távol történt, az érintett kutak termelését távoli eléréssel ideiglenesen leállították a helyszínelés idejére, a többi kút zavartalanul működik tovább.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.