Politika

Indiai csalót alkalmazott Márki-Zay Péter

Indiai csalót alkalmazott Márki-Zay Péter

2023. május 8., hétfő
Indiai csalót alkalmazott Márki-Zay Péter

Hódmezővásárhely polgármestere után a helyi Fidesz is feljelentést tesz.

Tatár Zoltán, a város volt jegyzője szerint az önkormányzat busás összeggel fizetett egy indiai férfinak, aki azt ígérte, hogy 11 milliárd forint Uniós fejlesztési pénzt hoz a városnak. Azután kiderült, hogy csaló volt.

Ezután az önkormányzat feljelentést tett, de Márki-Zay Péter polgármester ezt nem tudatta a nyilvánossággal.

A volt jegyző szerint 2021 novemberében döntött úgy a közgyűlés, hogy jelentkezik a Greenfield pályázatra, hogy korszerűsítsék a polgármesteri hivatalt, felújíthassák az Andrássy úti homlokzatok többségét és elektromos buszokból álló flottát is vásároltak volna. Az Európai Unió állítólag a támogatás 80 százalékát utalta volna előre.

Egy évvel később az egyik akkori polgármester, Kis Andrea rákérdezett Márki-Zay-nál, hogy áll a projekt, aki akkorra már a projekt nevében sem volt biztos. Az alkalmazottak 2022 januárjában fogtak gyanút, hogy a pályázattal nem stimmel valami. A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal később megállapította, hogy minden bizonnyal csalás történt. Az indiai férfi közszolgálati jogviszonyát január végén szüntették meg, de ekkora már elérhetetlen volt. Csalás gyanúja miatt 2022 februárjában Márki-Zay feljelentést tett - most pedig a helyi Fidesz is.

Újabb hajmeresztő dologra derült fény: indiai csalót alkalmazott Márki-Zay Péter a városházán, akitől uniós milliárdok megszerzését remélte - írja közösségi oldalán Benkő Zsolt fideszes hódmezővásárhelyi önkormányzati képviselő.

- Ebben az egészen elképesztő újabb történetben több jogsértés is megvalósulhatott nemcsak a szélhámos, de a hivatal és a polgármester részéről is, ezért az ügyben a Fidesz büntetőfeljelentést tesz - jelentette be a képviselő.

(via Délmagyar)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.