Igazi májusi időnk lesz a héten

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Ezen a héten minden lesz, ami májusra jellemző: zápor, zivatar, szél – és több mint 20 fok!

Amennyire nem akart megérkezni sehogysem áprilisban a hónapnak megfelelő időjárás – sőt, egyenesen húsvéti tél borult ránk -, annyira nem kéreti magát a május: már a munka ünnepén ragyogó, a hónaphoz méltó időben volt részünk, és ez bizony a héten így is marad.

Noha mielőtt ez tényleg így lenne, kedden kicsit ránk fog ijeszteni a természet: 16 és 25 fok között alakul a hőmérséklet, az időjárás tekintetében az ország nyugati és keleti része ismét kettészakad: az egész országban borongós, szeles, esős idő várható, keleten ugyanakkor akár 9 fokkal is melegebb lehet, mint a Dunántúlon.

A folytatásban szintén igen szeles marad az idő, főként a dunántúli, középső és északi tájakon számítatunk többfelé esőre, záporra, másutt szakadozott lehet a felhőzet, csak kevés zápor fordul elő. A középső tájak kivételével élénk, nyugaton és északkeleten erős lehet az északi szél. A csúcshőmérséklet 15 és 23 fok között alakulhat, keleten, délkeleten lesz melegebb.

Csütörtökön és pénteken már csak gyenge záporok alakulnak ki várhatóan, az északi szél helyenként megélénkülhet, 18-24 fok között alakulnak a maximumok. Hasonló marad a forgatókönyv a hétvégén: gyenge záporok ugyan előfordulhatnak, de hosszabb időre mindenhol kisüt a nap, a maximumok pedig már mindenütt 20 fok felett várhatók.

(via Időkép)

Előző sztori

Orbán Viktor: Istennek legyen hála!

Következő sztori

Jóval több rolleres lehet Szegeden, mint amire számítottak