Holnap indul a Hídivásár, így változik a trolibuszok közlekedési rendje a hétvégén

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Az egyhete tartó Borfesztivált holnap és holnapután kiegészíti Hídivásár és a Civilek Utcája az Oskola utcán, emiatt pedig alaposan megváltozik a forgalmi rend a hétvégén.

Mivel a Hídivásár idén a Belvárosi híd mellett a Torontál teret is belakja majd, így alaposan megnehezedik a közlekedés Újszeged irányába, legalábbis ha a belváros felől szeretnénk eljutni oda. A Szegedi Közlekedési Társaság tájékoztatása szerint az 5-ös és a 6-os troli helyett pótlóbuszok közlekednek, míg a 9-es és a 19-es trolibuszok módosított útvonalon közlekednek majd.

  • A két troli Újszeged, Gyermekkórház irányába a Bartók térig változatlanul közlekedik, onnan viszont Tisza Lajos körút (Károlyi utca), Anna-kút, Glattfelder Gyula tér, Szent-Györgyi Albert utca megállóhelyeken áll meg.
  • Körtöltés utca és Vértói út irányába Csanádi utca, Torontál Tér ideiglenes megállóhely, Napfényfürdő, Szent-Györgyi Albert utca, Széchenyi tér Vörösmarty utca felőli ideiglenes megállóhelyeken áll meg, a Tisza Lajos körúttól pedig változatlan útvonalon közlekedik tovább.
  • A két járat a Széchenyi tér megállóhelyet egyik irányban sem, Újszeged, Gyermekkórház irányban az eredeti Torontál tér megállóhelyet és a Csanádi utca megállóhelyet nem érintik.
  • Mindkét járat 20-30 percenként fog közlekedni.

Módosul továbbá a 9-es és a 19-es troli útvonala is.

A tájékoztatás szerint itt az eredeti trolijáratok maradnak forgalomban, azonban némileg változik az útvonal:

  • A 9-es troli Lugas utca, illetve a 19-es troli Tarján, Víztorony tér irányába a Bartók térig változatlanul közlekedik, ezután azonban a Tisza Lajos körúton és az Anna-kúton át halad a Glattfelder Gyula téri megállóhely felé, ahonnan már változatlan útvonalon haladnak tovább.
  • Bakay Nándor utca, illetve Makkosház felé a Széchenyi tér Vörösmarty utca felőli ideiglenes megállóhelyen állnak meg a Dózsa utcát követően, utána azonban Tisza Lajos körúttól ismét változatlan az útvonal.
  • A két járat azonban a Széchenyi tér (Kelemen utca) megállóhelyet és a Múzeum megállóhelyet egyik irányban sem, Tarján Víztorony tér/Lugas utca irányban a Dózsa utca megállóhelyet nem érinti.
Előző sztori

Nyár elején térhet vissza Szegedre a világhírű pizzéria

Következő sztori

Nem akarták kifizetni a szalámit