Gyereknapot tartanak a tűzoltólaktanyákon

Május 28-án gyereknap alkalmából ismét kinyílnak a szertárkapuk.

A Csongrád-Csanád Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság azt írja, hogy vasárnap délelőtt tíz órától várják az érdeklődőket az ország csaknem valamennyi hivatásos tűzoltó-laktanyájában, valamint a Nyitott szertárkapuk elnevezésű programhoz csatlakozó önkéntes tűzoltóságokon is. Délután négy óráig lesznek látogathatóak a tűzoltólaktanyák, megélénkülnek a szerállások, a tűzoltók próbariasztásokon keresztül mutatják be, mi történik, amikor tűzesethez, balesethez riasztják őket. 

Megtekinthetőek, bizonyos esetekben kipróbálhatóak is lesznek vasárnap a speciális eszközök és felszerelések, valamint a kicsik akár magukra ölthetik a tűzoltók öltözékét is.

A több éve nagy népszerűségnek örvendő program nem titkolt célja az, hogy közelebb hozza egymáshoz a civileket és a tűzoltókat azáltal, hogy ezen a napon az érdeklődők betekintést nyerhetnek a laktanyákban zajló mindennapokba, ezáltal megismerhetik a katasztrófavédelem egyik fontos szegmensét. A vármegyében az összes hivatásos tűzoltó-parancsnokság és a katasztrófavédelmi őrsök is nyitva lesznek a gyerekek számára.

Előző sztori

Varga Mihály: A jövő évi költségvetés egy védelmi költségvetés

Következő sztori

A szőlőművesek nyugodt napja