Fellendülőben a házépítés a vármegyében, 5. helyre tornázta fel magát Csongrád-Csanád az első negyedévben

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Az építkezések egy jelentős hányadát régóta Budapest teszi ki, ahol idén bezuhant az építkezések száma, negatívba rántva az országos statisztikát, azonban a vidéken összességében növekedett az új ingatlanok száma.

A KSH adatai szerint, az első negyedévben Budapesten több mint 1036 lakással épült kevesebb az előző évhez képest, vidéken viszont 121-el több. Vármegyénként rendkívül széles a szórás, van ahol többszörösére nőtt az építkezések száma, valahol pedig drasztikus a visszaesés.

A régiónknál maradva, 2022 első negyedévében Bács-Kiskun vármegye vezetett 142 ingatlannal, mögötte Csongrád-Csanád állt 93-al, legvégül pedig Békés 13-al.

2023-ban Csongrád-Csanád vármegye 157 új lakással átvette a vezetést a régióban.

Bács-Kiskunban, Csongrád-Csanáddal ellentétben visszaesés tapasztalható, csupán 62 új lakás került átadásra, Békésben pedig 11.

Vármegyei tekintetben Csongrád-Csanádot csak 4 vármegye előzi, Pest (731), Győr-Moson-Sopron (308), Fejér (206) és Hajdú-Bihar (180).

Az építkezési kedv is jelentősen nő a vármegyében.

A régióban szintén egyedüliként, egyedül Csongrád-Csanádban növekedett a kiadott építkezési engedélyek száma, 134-ről 167-re. Bács-Kiskunban ez 161-ről 127-re, Békésen 59-ről 27-re csökkent.

A kiadott építkezési engedélyek tekintetében különösen kiemelkedő Csongrád-Csanád, nagyobb növekedést csak Hajdú-Bihar tudott produkálni.

Előző sztori

Szijjártó Péter: politikai okokból, jogi alap nélkül tartják vissza a Magyarországnak járó EU-forrásokat

Következő sztori

Jogerős: Hann Endre elbukta az Elkxrtuk pert