Kultúra

Épül a Dóm téri színpad, hamarosan kezdődik a Szegedi Szabadtéri

Épül a Dóm téri színpad, hamarosan kezdődik a Szegedi Szabadtéri

2023. május 30., kedd
Épül a Dóm téri színpad, hamarosan kezdődik a Szegedi Szabadtéri

A borfesztivál után bírtokba vették a szervezők.

Május 22-vel megkezdődött a Dóm téri színpad megépítésének közel egy hónapos munkája, ami után július elsején kezdetét veszi az idei Szegedi Szabadtéri Játékok. Barnák László főigazgató elmondta, a nagyszínpad ezúttal is nagyszabású produkciók helyszíne lesz: itt a klasszikus zene és színházi műfajok jegyében indul az évad, ugyanis a Szegedi Szimfonikus Zenekar hagyományos Ajándékkoncertje után a Szegedi Nemzeti Színház-Szegedi Szabadtéri Holdvilágos éjszakán című, nagyszabású operett-opera gálája érkezik július elején, amelyen a Szegedhez ezer szállal kötődő Cser Ádám vezényel majd.

A továbbiakban musical-előadások várják itt a nézőket: a Kecskeméti Katona József Nemzeti színház vendégjátéka, az Elisabeth; majd két saját produkció: a tavalyi évben a Szabadtérin először bemutatott Chicago, majd záróeseményként Geszti Péter, Monori András és Tasnádi István új world musicalje, az Ezeregy éjszaka ősbemutatója.

Az Újszegeid Szabadtéri Színpadon a színpadi előadások mellett koncertek is lesznek, ezeknek a nagyrészére már majdnem minden jegy el is kelt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.