Kultúra

A Szegedi Szabadtéri Játékokon Juronics Tamás rendezi az Ezeregy éjszakát

A Szegedi Szabadtéri Játékokon Juronics Tamás rendezi az Ezeregy éjszakát

2023. május 6., szombat
A Szegedi Szabadtéri Játékokon Juronics Tamás rendezi az Ezeregy éjszakát

Juronics Tamás rendezi Geszti Péter, Monori András és Tasnádi István Ezeregy éjszaka című world musicaljét a Szegedi Szabadtéri Játékokon, a darab premierjét augusztus 11-én tartják a Dóm téren - tájékoztatták a szervezők az MTI-t.

A világhírű keleti mesegyűjtemény történetein alapuló musical próbái hamarosan elkezdődnek - áll a közleményben.

A táncművész, koreográfus egy másik rendezése is szerepel a fesztivál idei műsorán. Az Újszegedi Szabadtéri Színpadon a Szegedi Nemzeti Színház idei egyik legnépszerűbb bemutatóját, Eisemann Mihály, Halász Imre és Békeffi István Egy csók és más semmi című zenés vígjátékát láthatja a közönség június 15-én.

Tavaly a szegedi művész friss megközelítésben, parádés kivitelben állította színpadra Verdi La Traviatáját. Az egyik legismertebb, kanonikus operát cirkusz- és mozgásművészeti elemek, lélegzetelállító díszletmegoldások beemelésével hozta közelebb a mai nézőkhöz.

A musical a csaknem kétezer éves történetfolyam legizgalmasabb arab, perzsa, indiai és kínai elemeiből építkezik. Kerettörténetében Sahriár király, akit Bányai Kelemen Barna alakít, szerelmi bánattól szenved, míg elé nem vezetik a rabnő Seherezádét (Trokán Nóra), aki hogy életét mentse, példázatos történetbe kezd. Ebben megelevenednek a mesés kelet legendás figurái, Harún, a Tasnádi Bence megformálta naiv királyfi, Alida, az agyafúrt tolvaj, akit Márkus Luca játszik, a gonosz Dzsáfár képében Stohl András és a Dzsinn, akit Mészáros Máté alakít.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.