A Napfény Városára árnyék vetült: beszédet mondott az „árnyék-miniszterelnök”

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Gyurcsány feleségének rendezvénye jelentősen nagyobb létszámúra sikeredett, mint a márciusi DK-s roadshow. Az „elhozzuk a reményt” jelmondatú esemény rendkívül EU komfortos próbált lenni, a megnyitón nem a magyar Himnuszt játszották le, hanem az európait.

Legutóbb elég szellős volt a közönség a DK lakossági fórumán, amelyből most okultak: több busszal hozták a hallgatóságot az IH Rendezvényközpontba. Az átlagéletkorosztályt viszont nem sikerült lejjebb vinni, sőt. Fiatalt egyáltalán nem sikerült megszólítania Dobrev Klárának, de középkorút sem. Elvétve volt látható nem ősz hajú ember, a kivételek zöme is festéknek köszönhette színes hajkoronáját.

Molnár Csaba „árnyék-kancelláriaminiszter” mondott beszédet az „árnyék-miniszterelnök” előtt, aki hosszú ideig ismételgette, – szó szerint – hogy a kormány gonosz és lop. Nem számoltuk hányszor hangzott el eme két szó, de egy biztos: még Gyurcsány Ferenc sem maradt volna szomjas, ha egy ivós játékban minden alkalommal innia kellett volna, amikor elhangzott ez a két szó.

A gonosz és lop szókombinációkon kívül igyekezett különböző negatív mutatókat sorolni – nem túl sok valóságalaplal, valószínűleg ezért sem tette hozzá, hogy milyen statisztika vagy felmérés alapján. Csak hogy egyet említsünk, szerinte Bulgária után Magyarországon a legrosszabb az életszínvonal, de erre még visszatérünk.

Hú! De sokan vagyunk, hallom hogy pótszékezni kellett”

– állapította meg Dobrev Klára a színpadra fellépve, akinek stábja túlzásba vitte a buszoztatást.

Bár az „árnyék-kancelláriaminiszter” már előre csúsztatott, vagy egyszerűen nem igaz adatokkal megágyazott az „árnyék-miniszterelnöknek,” ő igyekezett még ennél is nagyobbakat mondani, amihez kedvére manipulált adatokat tartalmazó táblázatokat is bemutatott.

Beszéde komolyanvehetőségére jól rávilágított, hogy többször is arról beszélt, a kormány többek között gyíkemberekkel harcol – és a vicc, hogy ez nem vicc. Azért nem megyünk el ennyivel a valótlanságok mellett. Gyurcsány felesége, Molnár Csabához hasonlóan nem árulta el mégis honnan szedi az adatokat, a grafikonokon sokszor még számok sem voltak feltüntetve, de még a dátumozások sem aktuálisak – érdemes visszaemlékezni, adatok meghamisításában mindig is élen jártak Gyurcsányék, pláne amikor hatalmon voltak.

Dobrev többször kiemelte, Romániában és a környező országokban magasabb bér mint nálunk, csak ez nem igaz.

Az országjárás alatt nem először mutatják már be a grafikonokat, a valóságtartalmukat pedig a Mandiner vizsgálta meg. Ez alapján nem csak Bulgáriát és Romániát, de Szlovákiát, Lettországot, Horvátországot, Görögországot, Észtországot, Csehországot és Portugáliát is megelőztük 2022-ben átlagkeresetben.

Az „árnyék-miniszterelnök” azon állítása sem igaz, hogy Bulgária után Magyarországon lenne a legrosszabb az életszínvonal.

Az Eurostat adatai szerint 2021-ben vásárlóértéket vizsgálva még öten voltak mögöttünk, 2022-ben pedig megelőztük Görögországot és holtversenyben utolért bennünket Csehország, így léptünk előre egy helyet. Tavaly a minimálbérek reálértékének növekedése nálunk volt a legnagyobb az Eurostat szerint, ez eredményezte, hogy előre léptünk. Tehát a DK állításával ellentétben nem leszakadnak a magyar minimálbérek a többi tagállam minimálbéreihez képest, hanem felzárkóznak.

Előző sztori

Átadták a városi kitüntetéseket a díszközgyűlésen

Következő sztori

Egy hét múlva nyílik az agyagkatona-kiállítás a Móra Ferenc Múzeumban