Közélet

A Napfény Városára árnyék vetült: beszédet mondott az „árnyék-miniszterelnök”

A Napfény Városára árnyék vetült: beszédet mondott az „árnyék-miniszterelnök”

2023. május 19., péntek
A Napfény Városára árnyék vetült: beszédet mondott az „árnyék-miniszterelnök”

Gyurcsány feleségének rendezvénye jelentősen nagyobb létszámúra sikeredett, mint a márciusi DK-s roadshow. Az „elhozzuk a reményt” jelmondatú esemény rendkívül EU komfortos próbált lenni, a megnyitón nem a magyar Himnuszt játszották le, hanem az európait.

Legutóbb elég szellős volt a közönség a DK lakossági fórumán, amelyből most okultak: több busszal hozták a hallgatóságot az IH Rendezvényközpontba. Az átlagéletkorosztályt viszont nem sikerült lejjebb vinni, sőt. Fiatalt egyáltalán nem sikerült megszólítania Dobrev Klárának, de középkorút sem. Elvétve volt látható nem ősz hajú ember, a kivételek zöme is festéknek köszönhette színes hajkoronáját.

Molnár Csaba „árnyék-kancelláriaminiszter” mondott beszédet az „árnyék-miniszterelnök” előtt, aki hosszú ideig ismételgette, - szó szerint - hogy a kormány gonosz és lop. Nem számoltuk hányszor hangzott el eme két szó, de egy biztos: még Gyurcsány Ferenc sem maradt volna szomjas, ha egy ivós játékban minden alkalommal innia kellett volna, amikor elhangzott ez a két szó.

A gonosz és lop szókombinációkon kívül igyekezett különböző negatív mutatókat sorolni - nem túl sok valóságalaplal, valószínűleg ezért sem tette hozzá, hogy milyen statisztika vagy felmérés alapján. Csak hogy egyet említsünk, szerinte Bulgária után Magyarországon a legrosszabb az életszínvonal, de erre még visszatérünk.

Hú! De sokan vagyunk, hallom hogy pótszékezni kellett"

- állapította meg Dobrev Klára a színpadra fellépve, akinek stábja túlzásba vitte a buszoztatást.

Bár az „árnyék-kancelláriaminiszter” már előre csúsztatott, vagy egyszerűen nem igaz adatokkal megágyazott az „árnyék-miniszterelnöknek,” ő igyekezett még ennél is nagyobbakat mondani, amihez kedvére manipulált adatokat tartalmazó táblázatokat is bemutatott.

Beszéde komolyanvehetőségére jól rávilágított, hogy többször is arról beszélt, a kormány többek között gyíkemberekkel harcol - és a vicc, hogy ez nem vicc. Azért nem megyünk el ennyivel a valótlanságok mellett. Gyurcsány felesége, Molnár Csabához hasonlóan nem árulta el mégis honnan szedi az adatokat, a grafikonokon sokszor még számok sem voltak feltüntetve, de még a dátumozások sem aktuálisak - érdemes visszaemlékezni, adatok meghamisításában mindig is élen jártak Gyurcsányék, pláne amikor hatalmon voltak.

Dobrev többször kiemelte, Romániában és a környező országokban magasabb bér mint nálunk, csak ez nem igaz.

Az országjárás alatt nem először mutatják már be a grafikonokat, a valóságtartalmukat pedig a Mandiner vizsgálta meg. Ez alapján nem csak Bulgáriát és Romániát, de Szlovákiát, Lettországot, Horvátországot, Görögországot, Észtországot, Csehországot és Portugáliát is megelőztük 2022-ben átlagkeresetben.

Az „árnyék-miniszterelnök” azon állítása sem igaz, hogy Bulgária után Magyarországon lenne a legrosszabb az életszínvonal.

Az Eurostat adatai szerint 2021-ben vásárlóértéket vizsgálva még öten voltak mögöttünk, 2022-ben pedig megelőztük Görögországot és holtversenyben utolért bennünket Csehország, így léptünk előre egy helyet. Tavaly a minimálbérek reálértékének növekedése nálunk volt a legnagyobb az Eurostat szerint, ez eredményezte, hogy előre léptünk. Tehát a DK állításával ellentétben nem leszakadnak a magyar minimálbérek a többi tagállam minimálbéreihez képest, hanem felzárkóznak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.