Közélet

A Lidl nyugdíjazza az árcédulákat

A Lidl nyugdíjazza az árcédulákat

2023. május 12., péntek
A Lidl nyugdíjazza az árcédulákat

Az itthon piacvezető boltlánc a papíralakú árcimkék megszüntetésével szűrné ki annak a lehetőségét, hogy a jövőben téves árakat és hibás akciókat tüntessenek fel az üzletekben - tájékoztatták a Világgazdaságot.

A Lidl Magyarország máris elkezdte bevezetni az áruházaiban a digitális ártáblákat, az újítással egyidejűleg pedig megszűnik az új árak kinyomtatásának és az üzletekben való elhelyezésének folyamata.

Portugália egyes üzleteiben már bevezették a digitális ártáblákat, ahol ezzel üzletenként 400 kilogramm papírt spórolnak meg évente.

Valószínűleg helytálló azt feltételezni, hogy a magyar Lidl boltjai is hasonló megtakarítást tudnak majd elérni.

A portugál menetrend szerint 2024 első felében minden Lidl-bolt átáll a digitális ártáblás rendszerre. Portugália összes Lidl-egysége így 108 tonna papír felhasználása alól mentesül, ami átszámítva 1485 fa kivágását teszi fölöslegessé.

További előny a papír árcímkékhez képest, hogy a digitális megoldás lehetővé teszi az árak és információk szinte valós idejű módosítását, ezzel pedig optimalizálja a bolti folyamatokat. A digitális címkék közvetlenül a készletgazdálkodási rendszerhez kapcsolódnak, ezért aztán automatikusan frissül rajtuk minden változás. Ennek eredményeképp lényegesen egyszerűsödik az új árak kinyomtatásának és az üzletekben való kihelyezésének bonyolult folyamata, ezt ugyanis kézi erővel kell elvégezni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.