Közélet

Újabb szegedi kézilabdázó mutatkozhat be a magyar válogatottban

Újabb szegedi kézilabdázó mutatkozhat be a magyar válogatottban

2023. április 26., szerda
Újabb szegedi kézilabdázó mutatkozhat be a magyar válogatottban

Eddig nem látott összeállításban vág neki utolsó két Európa-bajnoki selejtezőjének a magyar férfi kézilabda-válogatott. A megfiatalított csapatból több alapember is hiányzik, így az OTP Bank-Pick Szegedből nincs ott Mikler Roland, Bánhidi Bence és Bodó Richárd sem. A kékeket Rosta Miklós és Szita Zoltán mellett a fiatal szélső, Molnár Robin képviseli.

„Mindenkinek az a célja, hogy megnyerjük a mérkőzéseket és mindenki bizonyítani szeretne természetesen a felnőtt válogatottban. Ezzel nem lesz probléma”-mondta a fiatal szegedi a csapat keddi edzése után. A balszélső decemberben már kapott meghívót a világbajnokságra készülő magyar válogatott bő keretébe, de pályára akkor nem lépett. Erre azonban most minden esélye megvan.

A magyarok csütörtökön 18 órától Klaipedában a litvánok vendégei lesznek, vasárnap 18 órától pedig Georgiát fogadják Tatabányán, alakuljon bárhogy a két találkozó, válogatottunk az eddig megszerzett négy győzelemmel már biztosan első helyen zárja a selejtezőket. Ezért döntött úgy Chema Rodríguez szövetségi kapitány, hogy az utolsó két meccsen szélesíti a keretet, azaz több fiatalnak is lehetőséget ad, hogy tanuljanak és még jobban megismerjék a játékrendszert.

A magyar válogatott kerete

kapusok: Andó Arián (Balatonfüredi KSE), Nagy Martin (VfL Gummesbach, német), Palasics Kristóf (HSA NEKA)
jobbszélsők: Imre Bence (Ferencváros), Krakovszki Zsolt (HSA NEKA)
jobbátlövők: Ilic Zoran (Telekom Veszprém), Ónodi-Jánoskuti Máté (Ferencváros)
irányítók: Fazekas Gergő (Orlen Wisla Plock, lengyel), Hanusz Egon (TVB Stuttgart), Lékai Máté (Ferencváros)
beállók: Rosta Miklós (Szeged), Szrnka Levente (Fejér B.Á.L.-Veszprém), Szűcs Bence (Balatonfüredi KSE)
balátlövők: Ligetvári Patrik (Telekom Veszprém), Szita Zoltán (Szeged)
balszélsők: Krakovszki Bence (HSA NEKA), Molnár Robin (Szeged)

A 6. csoport állása:
1. (és már továbbjutott) Magyarország 8 pont,
2. Svájc 4,
3. Georgia 2 (106-118),
4. Litvánia 2 (102-122)

A csoportok első két helyezettje, valamint a legjobb négy csoportharmadik jut ki a jövő januári, németországi Európa-bajnokságra.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.