Hírzóna

Több mint 6 százalékkal csökkent Csongrád-Csanád vármegye lakossága

Több mint 6 százalékkal csökkent Csongrád-Csanád vármegye lakossága

2023. április 26., szerda
Több mint 6 százalékkal csökkent Csongrád-Csanád vármegye lakossága

Közzétette a népszámlálsi adatokat a Központi Statisztikai Hivatal vármegyékre lebontva. A hivatalos adatok szerint ugyan nőtt a lakások száma 2011 óta - a lakosság azonban csökkent.

Általánosságban elmondható az adatok alapján, hogy a lakónépesség mindössze Győr-Moson-Sopron és Pest vármegyében növekedett - míg előbbi a 4 százalékos növekedést haladja meg, utóbbi a 10 százalékot. Ezekben a vármegyékben a lakásállományok is 10-11 százalékkal növekedtek. Budapesten 2 százalékos mértékű csökkenés tapasztalható, és a lakásállomány is csak 5 százalékkal növekedett.

Csongrád-Csanád vármegye eredményei sem a legjobban: 2011 óta 27 ezerrel csökkent a lakosság, miközben alig mintegy 5 ezer darab lakásállomány épült csak.

A lakónépesség 47,9%-a férfi (187 ezer fő), a nők 204 ezren vannak. 64 százalékuk 15-64 év közötti, 14 év alatt viszont csak 53 ezren vannak, szemben a 86 ezer 65 év felettivel.

Forrás: Központi Statisztikai Hivatal (KSH)

A legrosszabbul a szomszédos Békés vármegye teljesített: 2011 óta 46 ezer fővel csökkent a lakosság, ami több mint 12 százalékos csökkenést jelent - a lakásállomány pedig egyáltalán nem növekedett, sőt, kis mértékben csökkent is.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.