Több mint 6 százalékkal csökkent Csongrád-Csanád vármegye lakossága

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Közzétette a népszámlálsi adatokat a Központi Statisztikai Hivatal vármegyékre lebontva. A hivatalos adatok szerint ugyan nőtt a lakások száma 2011 óta – a lakosság azonban csökkent.

Általánosságban elmondható az adatok alapján, hogy a lakónépesség mindössze Győr-Moson-Sopron és Pest vármegyében növekedett – míg előbbi a 4 százalékos növekedést haladja meg, utóbbi a 10 százalékot. Ezekben a vármegyékben a lakásállományok is 10-11 százalékkal növekedtek. Budapesten 2 százalékos mértékű csökkenés tapasztalható, és a lakásállomány is csak 5 százalékkal növekedett.

Csongrád-Csanád vármegye eredményei sem a legjobban: 2011 óta 27 ezerrel csökkent a lakosság, miközben alig mintegy 5 ezer darab lakásállomány épült csak.

A lakónépesség 47,9%-a férfi (187 ezer fő), a nők 204 ezren vannak. 64 százalékuk 15-64 év közötti, 14 év alatt viszont csak 53 ezren vannak, szemben a 86 ezer 65 év felettivel.

Forrás: Központi Statisztikai Hivatal (KSH)

A legrosszabbul a szomszédos Békés vármegye teljesített: 2011 óta 46 ezer fővel csökkent a lakosság, ami több mint 12 százalékos csökkenést jelent – a lakásállomány pedig egyáltalán nem növekedett, sőt, kis mértékben csökkent is.

Előző sztori

Baleset történt az algyői Tisza hídnál

Következő sztori

Félmillió felett a bruttó átlagbér