Közélet

Lemondott tisztségéről Schadl György

Lemondott tisztségéről Schadl György

2023. április 27., csütörtök
Lemondott tisztségéről Schadl György

Lemondott tisztségéről Schadl György és a végrehajtói kar teljes elnöksége. A kamara rendkívüli közgyűlést hív össze.

Csütörtökön lemondott Schadl György, valamint a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar teljes elnöksége. Schadl György mellett Lukács Tamás alelnök, Kovássy Szabolcs elnökségi titkár, valamint Jeney Orsolya és Papp Gábor elnökségi tag is. 

A Szabályozott Tevékenységek Felügyeleti Hatósága (SZTFH) elnöke kézhez kapta azt a hivatalos dokumentumot, amelyben a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar (MBVK) elnökségének tagjai csütörtökön lemondtak tisztségükről − tudatta a hatóság az MTI-vel.

Mint azt mi is többször megírtuk, korrupciós és vagyon elleni bűncselekményekkel, valamint pénzmosással vádolják Schadl Györgyöt és 21 társát, köztük Völner Pált, volt igazságügyi államtitkárt. A Fővárosi Törvényszéken már megkezdődött az ügy tárgyalása, ítélet még nem született. Schadl György 2021 november óta előzetes letartóztatásban van.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.