Hírzóna

Leadhatjuk a sütőolajat a MOL kutakon

Leadhatjuk a sütőolajat a MOL kutakon

2023. április 8., szombat
Leadhatjuk a sütőolajat a MOL kutakon

AMOLfolytatja használt sütőolaj visszagyűjtő kampányát - tudatta a társaság közleményben szombaton az MTI-vel.

Mintegy 350MOLbenzinkúton lehet zárt edénybe átöntve környezetbarát módon leadni a használt zsiradékot. Ebből a Rossi Biofuel komáromi üzemében biodízelt készítenek, amit aMOLa fenntarthatóbb gázolaj gyártásához használ, hogy csökkentse a széndioxid-kibocsátást. A vállalat körforgásos gazdaságot középpontba állító stratégiájának megfelelően a használt sütőolajból környezetre káros hulladék helyett újrahasznosított, környezetbarát termék lesz.

A visszagyűjtő kampányban az elmúlt 11 év alatt összesen 2888 tonna használt sütőolaj gyűlt össze a kutakon. A vállalat honlapján lévő töltőállomás-keresőben, illetve az ingyenesMolMove applikációban megtalálhatók azok aMOL-kutak, ahol az olaj 10 literes mennyiségig, más hulladékokkal, vegyszerekkel nem kevert állapotban, bármilyen tárolódobozban leadható a kútkezelő személyzetnek - közölte a társaság.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.