Korponyai Ernő: a szegedi baloldal még mindig nem számolt el a guruló dollárokkal

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Botka László első számú vármegyei szövetségesétől, a bukott baloldal bukott miniszterelnök-jelöltjétől, Márki-Zay Pétertől tudjuk, hogy közel négymilliárd forintnyi guruló dollár érkezett a magyarországi baloldalhoz a tavalyi országgyűlési választások előtt – hívta fel a figyelmet Korponyai Ernő.

A képviselő hangsúlyozta, a szegedi baloldal politikusainak, köztük Szabó Sándornak és Mihálik Edvinnek a választások óta eltelt egy év is kevés volt, hogy válaszoljanak arra az egyszerű kérdésre: mennyi pénz jutott nekik a guruló dollárokból és azt mire költötték.

Egy azonban bizonyos – folytatta – a szegedi baloldal még most is megdolgozik a júdás pénzért. Hiszen azokat akik Amerikából küldik a pénzt, nem érdeklik a magyar emberek véleménye, hanem befolyásolni akarják a Magyar emberek életét, és a Magyar politikát. Aki pedig elfogadja a pénzt, az többé nem a magyar érdeket, hanem a külföldi megbízó érdekét fogja képviselni, azét, aki a pénzt adja. Így van ez a brüsszeli baloldal korrupciós botrányában éppúgy, mint a guruló dollárok hazai és szegedi baloldala esetében.

Mással aligha lehetne magyarázni azt a rajongást, amivel a háborúellenes, békepárti magyar politikát folyamatosan támadó David Pressman amerikai nagykövetet körülvette szegedi látogatásán a baloldali Botka László polgármester és Nagy Sándor alpolgármester.”

Hozzátette: nehéz lenne mást feltételezni Mihálik Edvin baloldali tanácsnok részéről is, aki Facebook-posztjában a magyarországi energiaellátást biztosító gázszerződést és kormány a háborúellenes politikáját kritizálja. Hasonlóan Tóth Károly baloldali önkormányzati képviselőhöz, aki közgyűlési felszólalásában tette egyértelművé, hogy támogatják ,,Ukrajna honvédő háborúját” – idézte.

Pedig Magyarországnak, nem érdeke, hogy a magyar családok rezsije az egekbe emelkedjen, nem érdeke, hogy a háború tovább folyjon és kiszélesedjen, nem érdeke, hogy több kárpátaljai magyar veszítse életét a fronton olyan célokért, amihez semmi köze. Magyarországnak nem érdeke, hogy fegyverszállításokkal vagy bármilyen más módon belesodródjon a háborúba.

Ezt a politikát, külföldi megbízóik érdekeinek megfelelve, csak a baloldal képviseli Brüsszelben, Budapesten és Szegeden, miközben a magyar emberek békére és biztonságra vágynak.

A képviselő kiemelte, a kormány és Fidesz-KDNP számára a magyar érdek az első, s ettől sem a baloldalhoz gurult dollármilliók, sem az amerikai nagykövet folyamatos nyomásgyakorlása, sem a plakátkampánya nem fogja eltántorítani.

Mi a háború azonnali befejezését, a mielőbbi béketárgyalásokat szorgalmazzuk és követeljük a szegedi baloldaltól, hogy fejezze be háborúpárti kommunikációját és képviselje végre a szegedi emberek érdekeit!

A héten lapunk felkereste a guruló dollárokkal kapcsolatban a szegedi politikusokat:

Tóth Péter: rejtélyes és kevésbé nyomon követhető forrásai voltak Márki-Zay Péter mozgalmának
Előző sztori

Június 30-ig meghosszabbították az árstopot, júliustól kötelező akciókat kell tartania a nagy élelmiszerláncoknak

Következő sztori

Megérkeztek a fecske fészkek a Kiskundorozsmai Művelődési Házba