Kiss-Rigó László: Jézus nem azért tért vissza a halálból, hogy igazságot szolgáltasson

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Kiss-Rigó László szeged-csanádi püspök azt a kérdést járta körbe a húsvétvasárnapi misén, hogy mit jelent számunkra Jézus feltámadása.

A püspö ka húsvétvasárnapi szentmisén úgy fogalmazott, hogy Krisztus feltámadt és megmutatta számunkra az emberi jövőt. Szerinte nem arról van szó, hogy ő valahol a fellegek fölött a világmindenségben lebeg, hanem ő valóságosan, emberi megdicsőült testében találkozott az övéivel, együtt ettek, megtapintották a szögek nyomát a testén.

Éppen ezért az ő feltámadása nem csupán ,,happy end”, hanem ,,örömhír számunkra.” Hozzátette, azért örömhír, mert ,,nem csak egy happy end, hogy akit igazságtalanul kivégeztek, az végül is győzött, hanem az ő ember testével mutatta meg győzelmét a halál fölött és a mi emberi testünket dicsőítette meg és ezzel garanciát ad arra, hogy számunkra is ez az abszolút jövő.”

Kiss-Rigó László arról is beszélt, hogy Jézus nem igazságot osztani tért vissza a halálból, hanem hogy tanúságot tegyenek róla.

,,De ne úgy, hogy reklámozzák, kampányoljanak mellette, propagandát fejtsenek ki, hanem hogy tanúskodjanak róla szavaikkal, de főképp életükkel. Mi ezeknek a tanúknak a hosszú láncán keresztül kerültünk kapcsolatba a feltámadt Krisztussal.” – mondta.

(via Délmagyar)
Fotó: Gémes Sándor

Előző sztori

A beteljesülést jelenti az olimpiai aranyérem Kárász Anna számára

Következő sztori

Ferenc pápa a békét sürgette húsvétvasárnapi szentmiséjén