Kultúra

Ilyen programok várnak húsvétkor Szegeden

Ilyen programok várnak húsvétkor Szegeden

2023. április 4., kedd
Ilyen programok várnak húsvétkor Szegeden

Közeleg a húsvéti hosszúhétvége, ennek apropóján pedig összeszedtük, hogy milyen programok várják a családokat, kicsik és nagyokat Szegeden.

Nagycsütörtökön is már lesz tájházi kincskereső az Alsóvárosi Napsugaras Tájházban, ahogy Cserháti Sándor evangélikus lelkész is tart előadást a Bálint Sándor Művelődési Házban. A Somogyi-könyvtárban kiállítás nyílik Tengerszemek címmel, az IH Caféban pedig ,,húsvéti rendetlenkedést" tart a Pumpkins Trió.

Nagypénteken húsvéti Bödön piacot tartanak a Szeged Plázában, továbbá divatbemutatót is tartanak a Rézhárs Bisztróban, ahol magyar értékeket képviselő alkotók ruháival ismerkedhetnek meg az érdeklődők.

Alsóvároson irodalmi témájú kultúrsétát tartanak, melynek során Kálmány Lajos gyűjtéseit, Tömörkény István és Cserzy Mihály novelláit, valamint a helyi anekdotákat felidézve keresik fel a résztvevők Alsóváros kultikus helyeit. Egy másik, szintén alsóvárosi kultúrséta során pedig az oromzatos házak történeteivel és típusaival találkozhatunk. De lesz városnéző séta a belvárosban is.

A Kövér Béla Bábszínház húsvéti bábjátékot tart nagyszombaton és húsvétvasárnap, ugyanezen a napon pedig az Akárki c. passiójátékot is előadják a Bálint Sándor Művelődési Házban. Ez lesz ezzel együtt a nyolcadik alkalommal rendeznek idén Szegedi Passiójátékot.

A Vadasparkban húsvéthétfőn rendezik a hagyományos húsvéti tojásvadászatot a Szegedi Vadasparkban.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.