Idén már több mint 28 ezer migránst fogtak el

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A magyar határon idén eddig több mint 28 ezer illegális bevándorlót fogtak el és 238 embercsempész ellen indítottak büntetőeljárást, ez alapján látható, hogy folyamatos nyomás alatt tartják a déli határt – mondta a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója szombaton az M1 aktuális csatornán.

Bakondi György arról beszélt, hogy

szinte az összes migráns embercsempészek segítségével érkezik,

és ezek az embercsempészcsoportok már felosztották a területeket a magyar határ túloldalán, sőt sokszor harcban is állnak egymással.

Hozzátette: az embercsempészet a tengereken is jelentős üzletág, nem véletlen, hogy az olasz kormány a civil szervezetek által bérelt hajókat próbálja szabályozni, mert ezek a hajók igen könnyen rátalálnak a Tunéziából és Líbiából érkező, migránsokat szállító kis hajókra, az utasokat felvéve pedig több száz fős csoportokat visznek be az olasz kikötőkbe.

A főtanácsadó szólt arról is, hogy Horvátország schengeni övezethez való idei csatlakozása óta nő a migránsok “aktivitása” abba az irányba is, egy másik jelentős változás pedig az, hogy Líbiából, Tunéziából és Törökországból már nem a görög szigetekre, hanem közvetlenül az olasz partokhoz érkeznek az illegális bevándorlók.

Borítókép: HírTV

Előző sztori

Jótékonysági hangversenyt tartanak az újszegedi református templomban

Következő sztori

Autizmusról szóló fotókiállítás nyílik az IH Rendezvényközpontban