Közélet

Idén már több mint 28 ezer migránst fogtak el

Idén már több mint 28 ezer migránst fogtak el

2023. április 2., vasárnap
Idén már több mint 28 ezer migránst fogtak el

A magyar határon idén eddig több mint 28 ezer illegális bevándorlót fogtak el és 238 embercsempész ellen indítottak büntetőeljárást, ez alapján látható, hogy folyamatos nyomás alatt tartják a déli határt - mondta a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója szombaton az M1 aktuális csatornán.

Bakondi György arról beszélt, hogy

szinte az összes migráns embercsempészek segítségével érkezik,

és ezek az embercsempészcsoportok már felosztották a területeket a magyar határ túloldalán, sőt sokszor harcban is állnak egymással.

Hozzátette: az embercsempészet a tengereken is jelentős üzletág, nem véletlen, hogy az olasz kormány a civil szervezetek által bérelt hajókat próbálja szabályozni, mert ezek a hajók igen könnyen rátalálnak a Tunéziából és Líbiából érkező, migránsokat szállító kis hajókra, az utasokat felvéve pedig több száz fős csoportokat visznek be az olasz kikötőkbe.

A főtanácsadó szólt arról is, hogy Horvátország schengeni övezethez való idei csatlakozása óta nő a migránsok "aktivitása" abba az irányba is, egy másik jelentős változás pedig az, hogy Líbiából, Tunéziából és Törökországból már nem a görög szigetekre, hanem közvetlenül az olasz partokhoz érkeznek az illegális bevándorlók.

Borítókép: HírTV

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.