Fontos győzelmet aratott a Naturtex-SZTE Szedeák

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A mérkőzést jobban kezdő Honvéd a félidőben két ponttal vezetett, majd a nagyszünet után feljavult a szegediek védekezése, jól dobták a triplákat és ez döntőnek bizonyult. Az utolsó negyedet a vendégek ugyan megnyerték négy ponttal, de Szedeák jól menedzselte a meccset. Az újabb szegedi győzelem egyben azt is jelenti, hogy a hátralévő öt fordulóban egy győzelmet kell szerezniük, hogy jövőre is az élvonalban indulhassanak.

A bajnokságot két hét múlva folytatja a Szedeák, május 10-én az Oroszlány érkezik az újszegedi sportcsarnokba.

Nikola Lazics: – A nagy energiával játszó Honvédnak az első félidőben sok második esélyt adtunk, és a helyzetkihasználásunk sem volt megfelelő. Nagyszünet után az idény egyik legjobb harmadik negyedét produkáltuk, megmutattuk igazi arcunkat, megérdemelten nyertünk.
Baksa Szabolcs: – Csak az első félidőben tudtuk megvalósítani tervünket, ekkor jól játszottunk. A harmadik negyedben elhúzott ellenfelünk, s ezt követően csak futottunk az eredmény után. A fizikailag kemény mérkőzést megérdemelten nyerte a Szeged.

Naturtex-SZTE-Szedeák–Budapesti Honvéd Sportegyesület 82–73 (19–22, 18–17, 23–8, 22–26)
Szeged, 1000 néző. V: Benczur, Frányó, Györfy R.
SZEGED: D. WASHINGTON 18/6, Person 8, Polányi 2, Bognár K. 11, NICHOLSON 16. Csere: Carter 11, Filipovics, Balogh Sz. 2, KERPEL-FRONIUS B. 14/12. Edző: Nikola Lazics
HONVÉD: SHERMAN 16/9, Tanoh Dez 11, MIJOVIC 16/9, Völgyi M. 8, Crawley 11. Csere: Peringer 2, Simon K. 5/3, Kopácsi, Demeter A. 4, Hajdu P. Edző: Baksa Szabolcs

fotó: .szte-szedeak.hu

Előző sztori

A hajrában kapott góllal kapott ki a Szeged Diósgyőrben

Következő sztori

Komoly biztonsági intézkedések kell betartani a pápalátogatásra érkezőknek