Életfogytiglant kapott a szegedi férfi, aki megölte várandós feleségét

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Jogerősen életfogytiglani fegyházbüntetésre ítélték azt a 42 éves szegedi férfit, aki több mint harminc késszúrással ölte meg héthónapos terhes feleségét. A vádlott leghamarabb 30 év múlva szabadulhat.

A férfit különös kegyetlenséggel, védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettében mondta ki bűnösnek a bíróság. A táblabíróság döntésével súlyosította az első fokon eljáró Szegedi Törvényszék által a vádlottra kiszabott húsz év fegyházbüntetést.

A válást tervező férfi 2020. november 6-án reggel, szegedi otthonuk hálószobájában egy konyhakéssel rátámadt alvó, a terhesség hetedik hónapjában járó feleségére. A vádlott a felébredő, védekezni próbáló asszonyt több mint harmincszor szúrta meg. Elsősorban a fejét és a felsőtestét támadta, olyan erővel, hogy a kés pengéje eltört, ekkor a férfi a konyhából újabb kést vett magához és azzal folytatta a bántalmazást. A szúrások közül több a magzatot is elérte.

A nő a helyszínen életét vesztette, és magzatja is elhalt. A gyilkosság idején a hálószobában volt közös, három és fél éves kislányuk is.

A férfi végül lemosta kezéről a vért, felkapta gyermeküket, gépkocsiba ültette, és elhagyta a helyszínt. Anyjához ment, aki értesítette a rendőrséget, így a férfit elfogták.

A szakértők szerint a vádlott paranoid személyiségzavarban szenved, ami a bűncselekmény idején közepes fokban korlátozta beszámítási képességét. Gátlásainak feloldásában közrejátszhatott, hogy előző éjjel közepes mennyiségű alkoholt fogyasztott.

A táblabíróság a bűncselekmény társadalomra veszélyessége miatt látta szükségesnek a büntetés súlyosítását. A férfira azért nem a legsúlyosabb – tényleges életfogytiglani – büntetést szabták ki, mert beszámítási képessége korlátozott volt.

(via MTI)

Előző sztori

Már több mint kétmilliárd forint a kárösszeg a cipős ügyben

Következő sztori

Rákosi jelmondatával reklámozzák Mihálik Edvin eseményét