Krimi

Édesanyját kellett gondoznia, de a halálát okozta

Édesanyját kellett gondoznia, de a halálát okozta

2023. április 5., szerda
Édesanyját kellett gondoznia, de a halálát okozta

Vádat emeltek egy szegedi férfi ellen, aki beteg édesanyja gondozása közben bánásmódjával az idős asszony halálát okozta - tájékoztatta a Csongrád-Csanád Vármegyei Főügyészség szóvivője szerdán az MTI-t.

Szanka Ferenc közölte, a férfit halált okozó testi sértés bűntettével vádolják. A férfi együtt élt anyjával a szegedi lakásukban. A vádirat szerint az asszony állapota idős kora és egészségi okok miatt az utóbbi években erősen leromlott.

A férfi több alkalommal mentőt hívott anyjához, akit kórházban is kezeltek. Miután az asszony az utolsó alkalommal hazatérhetett a kórházból, a kezelése és a gondozása a vádlott állandó felügyeletét és közreműködését igényelte, de az idős nő egyre kevésbé volt együttműködő.

2021. november 26-án - amikor anyja ellátása újra nehézségekbe ütközött - a férfi rátenyerelt, rátérdelt az asszony mellkasára. Másnap pedig a nőt az ellenkezése miatt az ágyra dobta.

Bár anyja ezt követően fájdalmakra panaszkodott, a vádlott nem kért orvosi segítséget.

Két nappal később a férfi hajnalban észrevette, hogy édesanyja meghalt. Ennek ellenére elment hazulról, és csaknem négy órán át italozott, csak ezután értesítette a mentőket.

A mentősök már csak a halál beálltát tudták megállapítani. A szakértői vélemény szerint az asszony halála a vádlott okozta többszörös bordatörés és annak következményei miatt történt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.