Politika

Visszaerősödött a kormánypártok támogatottsága

Visszaerősödött a kormánypártok támogatottsága

2023. március 21., kedd
Visszaerősödött a kormánypártok támogatottsága

Mind a Nézőpont Intézet, mind egyfajta kontra-kutatásként a Medián friss számai is azt jelzik, a Fidesz-KDNP pártszövetség lassú támogatásvesztése megállt, tél végére megfordult, majd a kormánypártok visszaerősödtek a 2022-es választásokon szerzett szavazatarányukra. 

Az adatokban a meglepetés ereje az, hogy szemben a politikai tudással, miszerint ciklusfelezőhöz közeledve beesik a kormánypártok támogatottsága, a magyar példa ennek ellenkezőjét mutatja.

A trendforduló mögött mindkét kutatóintézet azt az okot látja, hogy a magyarok kevésbé borúlátók a háború és a szankciós politikák miatt.

Nem vitatva e megállapítást, az Alapjogokért Központ azonban arra hívja fel a figyelmet, hogy 

a pesszimizmus fokozatos csökkenése és a kormánypártok visszaerősödése, valamint az ellenzék stagnálása és ezzel a tél végére bekövetkezett korrekció nem önmagától történt, hanem azt a magyar kormányzati politika, a kormányzati cselekvések okozzák.

Az Alapjogokért Központ részletes elemzését ITT lehet elolvasni. 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.