Visszaerősödött a kormánypártok támogatottsága

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
A kormánypártok visszaerősödését mérik az egymástól független, és kutatási módszertanában is eltérő közvélemény-kutatások – adta hírül honlapján az Alapjogokért Központ.

Mind a Nézőpont Intézet, mind egyfajta kontra-kutatásként a Medián friss számai is azt jelzik, a Fidesz-KDNP pártszövetség lassú támogatásvesztése megállt, tél végére megfordult, majd a kormánypártok visszaerősödtek a 2022-es választásokon szerzett szavazatarányukra. 

Az adatokban a meglepetés ereje az, hogy szemben a politikai tudással, miszerint ciklusfelezőhöz közeledve beesik a kormánypártok támogatottsága, a magyar példa ennek ellenkezőjét mutatja.

 A trendforduló mögött mindkét kutatóintézet azt az okot látja, hogy a magyarok kevésbé borúlátók a háború és a szankciós politikák miatt.

Nem vitatva e megállapítást, az Alapjogokért Központ azonban arra hívja fel a figyelmet, hogy 

a pesszimizmus fokozatos csökkenése és a kormánypártok visszaerősödése, valamint az ellenzék stagnálása és ezzel a tél végére bekövetkezett korrekció nem önmagától történt, hanem azt a magyar kormányzati politika, a kormányzati cselekvések okozzák.

Az Alapjogokért Központ részletes elemzését ITT lehet elolvasni. 

Előző sztori

Újabb gyomorforgató pedofil-ügy

Következő sztori

Brutális buli miatt kapott felfüggesztettet egy szegedi egyetemista