Politika

Varga Judit: Az NGO-k civilnek hívják magukat, mégis pártként viselkednek

Varga Judit: Az NGO-k civilnek hívják magukat, mégis pártként viselkednek

2023. március 20., hétfő
Varga Judit: Az NGO-k civilnek hívják magukat, mégis pártként viselkednek

A több mint 60 ezer bejegyzett civil szervezetnek és egyesületnek köszönhetően virágzik a civil társadalom Magyarországon - írta az igazságügyi miniszter a Facebook-oldalán.

Varga Judit kiemelte: elkötelezettek a civilek segítése mellett, ugyanakkor fenntartják aggodalmukat bizonyos külföldi finanszírozású, politikailag motivált és ideológiailag elfogult NGO-k tevékenységével szemben. Hozzátette: átláthatóságot várnak ezektől a szervezetektől.

Bár filantróp álarcot vesznek fel, mégis politikát csinálnak, civilnek hívják magukat, mégis pártként viselkednek, nagyon sok pénzből. Politikai napirendet képviselnek és politikailag motiváltan cselekszenek. Brüsszelben ezeknek a NGO-knak próbálják kiszervezni a demokráciát, ezeknek a szervezeteknek a véleményét akarják ránk erőltetni, amely már közelít a birodalmi működéshez."

fogalmazott.

Kiemelte, most az a dolguk, hogy az európai parlamenti választásokig mindenütt rámutassanak erre az aggasztó folyamatra.

"A magyar kormány mindig is elkötelezett volt a konstruktív európai párbeszéd mellett, ennek szellemében vett részt a civilek védelméről szóló uniós tárgyalásokon is. Az, hogy ez meglepetést okoz egyes baloldali sajtóorgánumoknak, azok tájékozatlanságáról állít ki bizonyítványt" - írta bejegyzésben.

Borítókép: Varga Judit Facebook-oldala

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.