Vajon mi baja Jakab Péternek a székelyekkel?

Cikkünk frissítése óta eltelt 7 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

„Határon túli magyarok ne szavazhassanak magyarországi pártokra!”

-írta közösségi oldalán Jakab Péter. A szélsőjobboldaliból lett baloldali politikus legutóbb másfél évvel ezelőtt, még mint a Jobbik elnöke rúgott bele a határon túli magyarokba, és ezt most a közelmúltban általa alapított Nép Pártján mozgalom nevében ismételte meg.

Jakab a bejegyzésében gyakorlatilag főnöke, Gyurcsány Ferenc narratíváját mondta fel és egy egészen megdöbbentően demagóg magyarázattal próbálta érveit alátámasztani, amiben Völner Pál, Farkas Flórián, a stadionok és Mészáros Lőrinc is szóba került. A határon túliak sorsa egy mondatot nem érdemelt.

A független parlamenti képviselőnek sikerült egy olyan mondatot is beletennie a bejegyzésébe, amit bármelyik DK-s képviselő megirigyelne

-ha csak nem éppen Gyurcsányéktól érkezett ez a mondat: „Nekik a határon túli magyar csak arra kell, hogy megvegyék a szavazatait. Orbán nem a székelyek hangját akarja felerősíteni, hanem csak a Fideszét.”

Jakab folyamatosan a székelyeket említi a bejegyzésében, mintha határon túl csak ők lennének magyarok. Úgy véli, szavazati jog helyett, egy székely- szószólót kellene ültetni a magyar parlamentbe. Azonban a felvidéki, délvidéki és kárpátaljai szószólókról megfeledkezett a politikus.

Mindezt a székely szabadság napján, baloldali politikushoz illő módon…

Előző sztori

Lecsúsztak a döntőről a szegediek a világbajnokságon

Következő sztori

Orbán Viktor: amíg külföldről finanszírozzák a baloldalt, addig a háború pártján lesznek