Politika

Vajon mi baja Jakab Péternek a székelyekkel?

Vajon mi baja Jakab Péternek a székelyekkel?

2023. március 11., szombat
Vajon mi baja Jakab Péternek a székelyekkel?

„Határon túli magyarok ne szavazhassanak magyarországi pártokra!”

-írta közösségi oldalán Jakab Péter. A szélsőjobboldaliból lett baloldali politikus legutóbb másfél évvel ezelőtt, még mint a Jobbik elnöke rúgott bele a határon túli magyarokba, és ezt most a közelmúltban általa alapított Nép Pártján mozgalom nevében ismételte meg.

Jakab a bejegyzésében gyakorlatilag főnöke, Gyurcsány Ferenc narratíváját mondta fel és egy egészen megdöbbentően demagóg magyarázattal próbálta érveit alátámasztani, amiben Völner Pál, Farkas Flórián, a stadionok és Mészáros Lőrinc is szóba került. A határon túliak sorsa egy mondatot nem érdemelt.

A független parlamenti képviselőnek sikerült egy olyan mondatot is beletennie a bejegyzésébe, amit bármelyik DK-s képviselő megirigyelne

-ha csak nem éppen Gyurcsányéktól érkezett ez a mondat: „Nekik a határon túli magyar csak arra kell, hogy megvegyék a szavazatait. Orbán nem a székelyek hangját akarja felerősíteni, hanem csak a Fideszét.”

Jakab folyamatosan a székelyeket említi a bejegyzésében, mintha határon túl csak ők lennének magyarok. Úgy véli, szavazati jog helyett, egy székely- szószólót kellene ültetni a magyar parlamentbe. Azonban a felvidéki, délvidéki és kárpátaljai szószólókról megfeledkezett a politikus.

Mindezt a székely szabadság napján, baloldali politikushoz illő módon...

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.