Közélet

Újabb fizetős parkolókat tervez kialakítani a városvezetés

Újabb fizetős parkolókat tervez kialakítani a városvezetés

2023. március 9., csütörtök
Újabb fizetős parkolókat tervez kialakítani a városvezetés

Több száz millió forint értékű út- és térfelújításokról döntött a közgyűlés városüzemeltetési, fejlesztési és környezetvédelmi bizottsága csütörtöki ülésén. A tervek szerint megújul az Etelka sor, Erdő utca és Felső Tisza-part közötti szakasza, a Homonnai utca Fodorkert városrészben, a Rókusi körút a Tesco bejárat és a Vértói úti csomópont közötti szakasza, a Varsa utca Hattyason, a Kockaház utca Újszegeden, és a Bartók tér, ez utóbbi felújítás több ütemben zajlik majd. Az önkormányzat saját forrásból valósítja meg a fejlesztéseket, amelyekre beszerzési eljárásokat ír ki, hogy még az idén megvalósulhasson minden beruházás. A bizottság tagjai egyhangúan támogatták az előterjesztéseket.

Tovább bővítené a baloldali városvezetés a fizetős parkolóhelyeket a városban.

Az erről szóló előterjesztésről is ma tárgyalt a fejlesztési és környezetvédelmi bizottság a csütörtöki ülésén. Itt már nem volt összhang, a baloldali bizottsági tagok támogatták az újabb fizető helyek kialakítását, a kormánypárti képviselők, Bartók Csaba és Ruzsa Roland tartózkodtak a szavazásánál.

"Az útfelújításokat természetesen támogatjuk, minden fejlesztés, ami a városban élők mindennapjait könnyíti örömteli.

A parkolórendszer bővítésénél a tartózkodó szavazattal azt fejeztük ki, hogy a parkolóhelyek bővítését támogatjuk, de azt nem, hogy ezek a fizetős helyek legyenek. Az nem szolgálja a szegediek érdekét."

- nyilatkozta lapunknak Ruzsa Roland, a bizottság KDNP-s tagja.

Szeged a parkolás árát tekintve az élmezőny legelejéhez tartozik Magyarországon, ráadásul ahogy idén januárban, úgy jövőre is emelnek a parkolási díjakon - erről tavaly már szavazott a közgyűlés és természetesen a baloldali többség ezt el is fogadta.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.