Újabb fizetős parkolókat tervez kialakítani a városvezetés

Több száz millió forint értékű út- és térfelújításokról döntött a közgyűlés városüzemeltetési, fejlesztési és környezetvédelmi bizottsága csütörtöki ülésén. A tervek szerint megújul az Etelka sor, Erdő utca és Felső Tisza-part közötti szakasza, a Homonnai utca Fodorkert városrészben, a Rókusi körút a Tesco bejárat és a Vértói úti csomópont közötti szakasza, a Varsa utca Hattyason, a Kockaház utca Újszegeden, és a Bartók tér, ez utóbbi felújítás több ütemben zajlik majd. Az önkormányzat saját forrásból valósítja meg a fejlesztéseket, amelyekre beszerzési eljárásokat ír ki, hogy még az idén megvalósulhasson minden beruházás. A bizottság tagjai egyhangúan támogatták az előterjesztéseket.

Tovább bővítené a baloldali városvezetés a fizetős parkolóhelyeket a városban.

Az erről szóló előterjesztésről is ma tárgyalt a fejlesztési és környezetvédelmi bizottság a csütörtöki ülésén. Itt már nem volt összhang, a baloldali bizottsági tagok támogatták az újabb fizető helyek kialakítását, a kormánypárti képviselők, Bartók Csaba és Ruzsa Roland tartózkodtak a szavazásánál.

“Az útfelújításokat természetesen támogatjuk, minden fejlesztés, ami a városban élők mindennapjait könnyíti örömteli.

A parkolórendszer bővítésénél a tartózkodó szavazattal azt fejeztük ki, hogy a parkolóhelyek bővítését támogatjuk, de azt nem, hogy ezek a fizetős helyek legyenek. Az nem szolgálja a szegediek érdekét.”

– nyilatkozta lapunknak Ruzsa Roland, a bizottság KDNP-s tagja.

Szeged a parkolás árát tekintve az élmezőny legelejéhez tartozik Magyarországon, ráadásul ahogy idén januárban, úgy jövőre is emelnek a parkolási díjakon – erről tavaly már szavazott a közgyűlés és természetesen a baloldali többség ezt el is fogadta.

Előző sztori

Még mindig nem halad a határátkelés

Következő sztori

Gulyás Gergely: talán túl vagyunk az infláció csúcsán