Új családbarát programokat valósít meg az SZTE

Cikkünk frissítése óta eltelt 7 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Szegedi Tudományegyetem célul tűzte ki a munka-magánélet harmónia és a családbarát kultúra elmélyítését.

Az egyetemen a családbarát szemlélet előnyeivel és működésével kapcsolatos előadások, kurzusok, műhelymunkák valósulhatnak meg. Előkészület alatt állnak olyan programok, mint például a vándorbölcső, amelynek célja, hogy a gyermeket váró fiatal SZTE-s egyetemi polgárok ingyenesen kölcsönözhessenek bölcsőket.

A Balansz Program szakmai támogatásával összesen 11 családbarát egyetem, valamint 10 nagyvállalat képviselői vettek részt a Három Királyfi, Három Királylány Alapítvány munkaerőpiaci programján. Egymást támogatva, ösztönözve egyre több közös akcióval kívánják segíteni munkatársaikat és az egyetemek hallgatóit a munka-magánélet harmóniájának megteremtésében.

Az akció célja, hogy a résztvevők képesek legyenek hatékonyan támogatni a családot tervező, alapító, vagy már családos munkatársaikat, hallgatóikat, és az esélyegyenlőség minél jobb megvalósítását szervezeteikben.

Az alapítvány fontos katalizátora volt, de jelenleg is szervezője és motorja annak a hazai együttműködésnek, amelynek a Szegedi Tudományegyetem 2017 óta tagja. Az elmúlt évben létrehozott Szegedi Tudományegyetem Társadalmi Felelősségvállalás Kompetenciaközpontban olyan kutatásokon alapuló fejlesztések történnek, amelyek jelentősen hozzájárulnak a 21. századi kihívásoknak való megfeleléshez.

mondta el dr. habil. Jancsák Csaba, az SZTE Társadalmi Felelősségvállalás Kompetenciaközpont (TFK) vezetője.
Előző sztori

Letartóztatásba került a pedofíliával gyanúsított egykori LMP-s képviselő

Következő sztori

Gépfegyveres rendőrök számolták fel a horgosi migránstanyát