Egyetem

Új családbarát programokat valósít meg az SZTE

Új családbarát programokat valósít meg az SZTE

2023. március 1., szerda
Új családbarát programokat valósít meg az SZTE

A Szegedi Tudományegyetem célul tűzte ki a munka-magánélet harmónia és a családbarát kultúra elmélyítését.

Az egyetemen a családbarát szemlélet előnyeivel és működésével kapcsolatos előadások, kurzusok, műhelymunkák valósulhatnak meg. Előkészület alatt állnak olyan programok, mint például a vándorbölcső, amelynek célja, hogy a gyermeket váró fiatal SZTE-s egyetemi polgárok ingyenesen kölcsönözhessenek bölcsőket.

A Balansz Program szakmai támogatásával összesen 11 családbarát egyetem, valamint 10 nagyvállalat képviselői vettek részt a Három Királyfi, Három Királylány Alapítvány munkaerőpiaci programján. Egymást támogatva, ösztönözve egyre több közös akcióval kívánják segíteni munkatársaikat és az egyetemek hallgatóit a munka-magánélet harmóniájának megteremtésében.

Az akció célja, hogy a résztvevők képesek legyenek hatékonyan támogatni a családot tervező, alapító, vagy már családos munkatársaikat, hallgatóikat, és az esélyegyenlőség minél jobb megvalósítását szervezeteikben.

Az alapítvány fontos katalizátora volt, de jelenleg is szervezője és motorja annak a hazai együttműködésnek, amelynek a Szegedi Tudományegyetem 2017 óta tagja. Az elmúlt évben létrehozott Szegedi Tudományegyetem Társadalmi Felelősségvállalás Kompetenciaközpontban olyan kutatásokon alapuló fejlesztések történnek, amelyek jelentősen hozzájárulnak a 21. századi kihívásoknak való megfeleléshez.

mondta el dr. habil. Jancsák Csaba, az SZTE Társadalmi Felelősségvállalás Kompetenciaközpont (TFK) vezetője.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.