Illegális bevándorlás

Több mint nyolcszáz határsértőt tartóztattak fel az elmúlt héten

Több mint nyolcszáz határsértőt tartóztattak fel az elmúlt héten

2023. március 6., hétfő
Több mint nyolcszáz határsértőt tartóztattak fel az elmúlt héten

Háromszáztizenkét határsértővel szemben intézkedtek a rendőrök péntektől vasárnapig - tájékoztatta az Országos Rendőr-főkapitányság hétfőn az MTI-t.

A rendőrség honlapján olvasható statisztika szerint pénteken 128, szombaton 100, vasárnap 79 jogellenesen az ország területén tartózkodó külföldit tartóztattak fel és kísértek át az ideiglenes biztonsági határzáron a rendőrök. Az ország belsejében öt határsértőt is elfogtak, akikkel szemben idegenrendészeti eljárás indult.

A hétvégén feltartóztatott migránsok zöme Ásotthalomnál próbálkozott, a szombati 100-ból 91-et, a vasárnapi 79-ből pedig 77-et fogtak el a település közigazgatási területén.

Az elmúlt héten az ország területén 803 határsértőt tartóztattak fel és kísértek vissza. A megelőző héten - február 20-tól 26-ig - a feltartóztatottak száma 761 volt. Emellett az elmúlt héten az ország belsejében elfogtak 48 határsértőt is, akikkel szemben idegenrendészeti eljárás indult.

Embercsempészés miatt tíz gyanúsított ellen indult eljárás - derül ki a rendőrségi összesítésből.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.