Több mint nyolcszáz határsértőt tartóztattak fel az elmúlt héten

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
Röszke, 2022. szeptember 28. A készenléti rendõrség tagja (k) és határvadászok járõröznek a magyar-szerb határon, Röszke közelében 2022. szeptember 28-án. Ebben a hónapban megkezdõdött a határvadászok szolgálata, fõ feladatuk az államhatár õrzése és a jogellenes migráció megakadályozása. Az elsõ idõszakban a rendõrökkel közös járõrszolgálatot látnak el. MTI/Rosta Tibor

Háromszáztizenkét határsértővel szemben intézkedtek a rendőrök péntektől vasárnapig – tájékoztatta az Országos Rendőr-főkapitányság hétfőn az MTI-t.

A rendőrség honlapján olvasható statisztika szerint pénteken 128, szombaton 100, vasárnap 79 jogellenesen az ország területén tartózkodó külföldit tartóztattak fel és kísértek át az ideiglenes biztonsági határzáron a rendőrök. Az ország belsejében öt határsértőt is elfogtak, akikkel szemben idegenrendészeti eljárás indult.

A hétvégén feltartóztatott migránsok zöme Ásotthalomnál próbálkozott, a szombati 100-ból 91-et, a vasárnapi 79-ből pedig 77-et fogtak el a település közigazgatási területén.

Az elmúlt héten az ország területén 803 határsértőt tartóztattak fel és kísértek vissza. A megelőző héten – február 20-tól 26-ig – a feltartóztatottak száma 761 volt. Emellett az elmúlt héten az ország belsejében elfogtak 48 határsértőt is, akikkel szemben idegenrendészeti eljárás indult.

Embercsempészés miatt tíz gyanúsított ellen indult eljárás – derül ki a rendőrségi összesítésből.

Előző sztori

Baleset történt a Balabás és Bérkert utcákban

Következő sztori

Debrecen polgármestere valódi szakmai vitát szeretne az akkumulátorgyárról