Tádzsik és ukrán embercsempészt vettek őrizetbe szerdán

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
Röszke, 2022. szeptember 28. Határvadászok járõröznek egy õrtoronynál a magyar-szerb határon, Röszke közelében 2022. szeptember 28-án. Ebben a hónapban megkezdõdött a határvadászok szolgálata, fõ feladatuk az államhatár õrzése és a jogellenes migráció megakadályozása. MTI/Rosta Tibor

A szolgálatot teljesítő rendőrök március 29-én összesen 188 határsértőt tartóztattak fel és 229 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

A feltartóztatottak közül 160 fő volt Csongrád-Csanád vármegye területén, a határkerítésnél pedig 9 esetben összesen 209 migránst állítottak meg a vármegyei szakaszon.

Az országban két embercsempészt fogtak el a hatóságok. Az elsőt Harka közigazgatási területén, egy osztrák járművet vezető tádzsik állampolgárt. A másodikat az M0-áson fülelték le, aki egy német járművet vezető ukrán állampolgár volt.

Az esetekben sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni, ezért a rendőrök a magyar jogszabályoknak megfelelően intézkednek az illegális migránsok ideiglenes biztonsági határzárhoz való visszakíséréséről, míg a járművezetőkkel szemben embercsempészés miatt büntetőeljárás indult.

Galéria
Előző sztori

Telefonnyomkodásba fulladt Gyurcsány lakossági fóruma

Galéria
Következő sztori

Keresztül vitték Krisztus szenvedését Szegeden