Illegális bevándorlás

Tádzsik és ukrán embercsempészt vettek őrizetbe szerdán

Tádzsik és ukrán embercsempészt vettek őrizetbe szerdán

2023. március 30., csütörtök
Tádzsik és ukrán embercsempészt vettek őrizetbe szerdán

A szolgálatot teljesítő rendőrök március 29-én összesen 188határsértőt tartóztattak fel és 229főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

A feltartóztatottak közül 160 fő volt Csongrád-Csanád vármegye területén, a határkerítésnél pedig 9esetben összesen 209 migránst állítottak meg a vármegyei szakaszon.

Az országban két embercsempészt fogtak el a hatóságok. Az elsőt Harka közigazgatási területén, egy osztrák járművet vezető tádzsik állampolgárt. A másodikat az M0-áson fülelték le, aki egy német járművet vezető ukrán állampolgár volt.

Az esetekben sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni, ezért a rendőrök a magyar jogszabályoknak megfelelően intézkednek az illegális migránsok ideiglenes biztonsági határzárhoz való visszakíséréséről, míg a járművezetőkkel szemben embercsempészés miatt büntetőeljárás indult.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.