Közélet

Szegedi professzorok is kaptak állami kitüntetést

Szegedi professzorok is kaptak állami kitüntetést

2023. március 14., kedd
Szegedi professzorok is kaptak állami kitüntetést

Március 15. alkalmából idén is átadták a Lovagkereszteket, illetve a Széchenyi- és Kossuth-díjakat. Az állami elismeréseket Csák János kultúráért és innovációért felelős miniszter, Vitályos Eszter, a Kulturális és Innovációs Minisztérium parlamenti államtitkára és Závogyán Magdolna kultúráért felelős államtitkár adták át.

A szegedi érdekeltségek közül idén is többen kaptak lovagkeresztet. Magyar Érdemrend Tisztikereszt polgári tagozat kitüntetésben részesült Csúri Károly germanista, filológus, az MTA doktora, továbbá az SZTE professzor emeritusa.

Magyar Érdemrend Lovagkereszt polgári tagozat kitüntetésben részesült Gácser Attila biológus, aki az SZTE Tanulmányi- és Informatikai Kar Biológia Intézetének vezetője, továbbá szintén az MTA doktora. Ugyanebben a kitüntetésben részesült a szegedi neurológiai klinika igazgatója, Klivényi Péter is, valamint a Klebersberg Könyvtár nyugalmazott igazgatója, Mader Béla és a Növénybiológiai Tanszék docense, Pécsváradi Ferenc Attila.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.