Szegedi professzorok is kaptak állami kitüntetést

Cikkünk frissítése óta eltelt 7 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
Budapest, 2023. március 14. Csák János kulturális és innovációs miniszter (k) és Závogyán Magdolna, a Kulturális és Innovációs Minisztérium kultúráért felelõs államtitkára (b) átadja a Magyarország Babérkoszorúja díjat Fekete Vince József Attila-díjas költõnek, a Magyar Mûvészeti Akadémia rendes tagjának az 1848-49-es forradalom és szabadságharc 175. évfordulójának tiszteletére adományozott állami kitüntetések és mûvészeti díjak átadásán a Pesti Vigadó dísztermében 2023. március 14-én. MTI/Balogh Zoltán

Március 15. alkalmából idén is átadták a Lovagkereszteket, illetve a Széchenyi- és Kossuth-díjakat. Az állami elismeréseket Csák János kultúráért és innovációért felelős miniszter, Vitályos Eszter, a Kulturális és Innovációs Minisztérium parlamenti államtitkára és Závogyán Magdolna kultúráért felelős államtitkár adták át.

A szegedi érdekeltségek közül idén is többen kaptak lovagkeresztet. Magyar Érdemrend Tisztikereszt polgári tagozat kitüntetésben részesült Csúri Károly germanista, filológus, az MTA doktora, továbbá az SZTE professzor emeritusa.

Magyar Érdemrend Lovagkereszt polgári tagozat kitüntetésben részesült Gácser Attila biológus, aki az SZTE Tanulmányi- és Informatikai Kar Biológia Intézetének vezetője, továbbá szintén az MTA doktora. Ugyanebben a kitüntetésben részesült a szegedi neurológiai klinika igazgatója, Klivényi Péter is, valamint a Klebersberg Könyvtár nyugalmazott igazgatója, Mader Béla és a Növénybiológiai Tanszék docense, Pécsváradi Ferenc Attila.

Előző sztori

A klímaváltozás áll az M1-es tömegbaleset hátterében

Következő sztori

Orbán Viktor ismét levélben köszöntötte a határon túli magyarokat