Politika

Százezer nem a földadóra, Márki-Zay Péter mégsem vonja vissza

Százezer nem a földadóra, Márki-Zay Péter mégsem vonja vissza

2023. március 7., kedd
Százezer nem a földadóra, Márki-Zay Péter mégsem vonja vissza

Márki-Zay Péter hódmezővásárhelyi polgármesternek az eddigi információink szerint esze ágában sincs visszavonni a korábbi döntést, és a földadót a jövőben is be kívánják szedni, ami a népharagot figyelembe véve botrányos – így kommentálta aMagyar NemzetnekBenkő Zsolt városi önkormányzati képviselő a hírt, amely szerint már több mint százezren írták alá a földadó elleni petíciót.

https://szegedma.hu/2022/11/tobben-is-elutasitjak-a-vasarhelyen-bevezetni-kivant-foldadot

A politikus, aki egyben a Hódmezővásárhelyi Gazdasági Egyesület elnöke, kifejtette: számított arra, hogy ha országos petíció indul, akkor sokan csatlakoznak majd a kezdeményezéshez, így annak sikere nem lepi meg. Mint elmondta, a petíciót maga is az elsők között írta alá. 

Márki-Zay Péter viszont továbbra is védi a döntést, és azzal mentegetőzik, hogy az adóbevételt szociális célokra fordítják majd. A városvezetés nem is érti, hogy mi a baja a gazdáknak a földadóval

– emelte ki Benkő Zsolt.

Szerinte a földadó főként annak ismeretében felháborító, hogy tavaly történelmi aszály sújtotta az országot, így Hódmezővásárhely térségét is. A kukorica teljes egészében odalett, adott eseten sok millió forintos kárt okozva a gazdáknak, akik így is elég nagy bajban vannak. Benkő Zsolt szerint Márki-Zay egy szűk réteget büntet az újonnan bevezetett adóval.

– Valószínűleg azért teszi ezt a polgármester, mert úgy gondolhatja, hogy a gazdák nagy része ­amúgy sem rá szavaz. A földadó bevezetése helyett egyszerűbb lett volna néhány látványberuházást felfüggeszteni vagy elhalasztani, és akkor sokkal több pénzt lehetne szociális célokra fordítani.

A földadóból nyolcvanmilliót vár, de a városháza tornyának csinosítgatására csaknem háromszázmillió forintot, a város közepén a régi kemping visszaépítésére pedig négyszázmillió forintot fordított.

https://szegedma.hu/2023/02/az-agrarminiszter-is-ellenzi-a-vasarhelyi-foldadot

Utóbbiba 34 turista jött egész tavaly – fűzte hozzá a fideszes önkormányzati képviselő.

A teljes cikk IDE kattintva érhető el.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.