Óvatlanok voltak a vasúti átjárókban, vádat emeltek ellenük

A tilos jelzés ellenére hajtottak be Szegeden illetve Szentesen vasúti átjárókba férfiak. Az Ügyészség vádat emelt velük szemben.

Az egyik ügyben kelt vádirat szerint a vádlott 2022. július 22. napján délben, Szeged lakott területén közelített meg figyelmetlenül egy vasúti átjárót, és hajtott a piros jelzés ellenére a sínekre. A jármű elejével nekiütközött az éppen akkor érkező vonatnak, melynek vezetője fékezés ellenére sem tudta elkerülni az ütközést. A balesetben sem a járműben utazó, sem a szerelvényen tartózkodó személyek nem sérültek meg, a vasúti kocsiban azonban közel 300.000 Ft-os kár keletkezett.

A másik bűnügy vádirata szerint a vádlott 2022. november 7-én a késő délutáni órákban, Szentes belterületén hajtott be a vasúti átkelőbe egy traktorral úgy, hogy nem vette észre annak tilos jelzését, és a jármű emelőkarján megakadó sorompót is letörte. Ezután megállt, a sorompót az út szélére félrehúzta, majd a hatóságok értesítése nélkül távozott a helyszínről.

A vádlottak a vasúti átjárót nem a kellő óvatossággal közelítették meg, így közlekedési szabályszegésükkel a vasúti közlekedésben részt vevők életét, testi épségét gondatlanságból veszélyeztették.

Kép forrása: Magyarország Ügyészsége

Előző sztori

Sosem volt ilyen enyhe a tél Szegeden

Következő sztori

Egyre több vállalkozás nyitott a négynapos munkahétre, Szegeden is van rá példa