Közélet

Német Ferenc: A gyurcsányi szellemiség visszatért Szegedre

Német Ferenc: A gyurcsányi szellemiség visszatért Szegedre

2023. március 23., csütörtök
Német Ferenc: A gyurcsányi szellemiség visszatért Szegedre

Az utóbbi hetekben, hónapokban a szegedi önkormányzat és a városi cégek dolgozói, sőt a szegediek is egyre inkább tapasztalják, hogy a gyurcsányi szellemiség visszatért Szegedre - hívta fel a figyelmet Német Ferenc, a Fidesz önkormányzati képviselője sajtótájékoztatóján.

A képviselő ismertette, Gyurcsány Ferenc emberei sorra foglalják el az önkormányzat kulcspozícióit, Botka László első számú helyettesét, a várospolitikai alpolgármestert, továbbá az önkormányzat vagyongazdálkodási tanácsnokát, valamint a jogi bizottság alelnöki pozícióját is a Gyurcsány-párt birtokolja.

Botka László városházi többsége az évek alatt megfogyatkozott, az a DK nélkül nincs biztosítva"

hangsúlyozta.

Hozzátette: A Gyurcsány-párt gátlástalanul ki is használja helyzetét, és igyekszik az önkormányzatnál és cégeinél is minél több pozíciót einstandolni magának. A gyurcsányista politikusoktól rettegnek a városházi hivatalnokok, cég- és intézményvezetők, mert tudják:

Ha az ő pozíciójukat nézik ki maguknak az öszödi böszme szegedi helytartói, azt aligha tudják megvédeni, hiszen Botka Lászlónak fontosabb saját, egyre ingatagabb hatalmának megvédése, így időnként kénytelen engednie a zsarolásnak, és odavetni a koncot"

fogalmazott.

Német Ferenc kiemelte, a szegedi DK követi elnöke országos stratégiáját: mindent maga alá akar gyűrni, kis gömböcként mindent be akar kebelezni, s aki nem enged neki, azt kíméletlenül eltapossa.

A gyurcsányi szemléletben nem az ember az első, hanem a hatalom megszerzése.

mutatott rá a képviselő.

Úgy véli, pontosan ennek a politikai szemléletnek esett áldozatul száznál több család a négy törvénytelenül bezárt óvodával, melyeknek nem kegyelmezett a DK-s alpolgármester, Binszki József. Botka László engedett a gyurcsányista nyomásnak, így került lakat, illetve kerül az alsóvárosi, móravárosi, tápéi és tarjáni kisdedóvókra.

De a gyurcsányista gyakorlat érvényesül a jogalkotásban is - folytatta - immáron nyolcadszorra sikerült törvénytelen lakásrendeletet alkotniuk, törvénytelenül szedtek be óvadékot és közjegyző díjat a szociális lakásban élőktől, de annak visszafizetéséről egy szó sem esik. A gyurcsányista baloldal akar – pusztán politika erődemonstrációs szándékkal, mutatva, hogy ezt is megteheti – utcára tenni egészségügyi dolgozókat és pedagógusokat, nem ismerve el, hogy lakhatásuk biztosítása közérdek, a szegediek érdeke. A gyurcsányista baloldal emeli egekbe a gyermekétkeztetési díjakat, a gyurcsányista baloldal terjeszti ki júliustól a parkolási díjzónák határait, hogy az amúgy is egekbe emelt parkolási díjakat újabb ezrektől és ezrektől vasalja be.

A gyurcsányista baloldal ajánlata a szegediek megsarcolása, a megszorítás politikája, a gőg, a hatalmaskodás politikája"

sorolta.

Felhívta arra is a figyelmet, most már nem csak politikai gyakorlatában követi Gyurcsány Ferenc politikáját a szegedi baloldal, de szimbolikusan is megtörténik a Gyurcsány-párt térfoglalása Szegeden: egy hét múlva a Demokratikus Koalíció az egész városban erődemonstrációt tart, frakcióüléssel és nyilvános rendezvényekkel igyekszik jelezni, hogy Gyurcsány Ferenc és emberei vezetik a szegedi baloldalt is. A szegedi Gyurcsány-roadshow csúcspontjaként a Demokratikus Koalíció a jövő héten a szegedi városházára is kitűzi a Gyurcsány-párt zászlaját.

A Fidesz–KDNP szerint Szeged többet érdemel. Szegednek nincs szüksége Gyurcsány Ferencre, hanem felelős városvezetést, tudatos gazdaságpolitikát, a szegediek érdekében folytatott várospolitikát szeretnénk

zárta mondandóját Német Ferenc.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.