Német Ferenc: A gyurcsányi szellemiség visszatért Szegedre

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Az utóbbi hetekben, hónapokban a szegedi önkormányzat és a városi cégek dolgozói, sőt a szegediek is egyre inkább tapasztalják, hogy a gyurcsányi szellemiség visszatért Szegedre – hívta fel a figyelmet Német Ferenc, a Fidesz önkormányzati képviselője sajtótájékoztatóján.

A képviselő ismertette, Gyurcsány Ferenc emberei sorra foglalják el az önkormányzat kulcspozícióit, Botka László első számú helyettesét, a várospolitikai alpolgármestert, továbbá az önkormányzat vagyongazdálkodási tanácsnokát, valamint a jogi bizottság alelnöki pozícióját is a Gyurcsány-párt birtokolja.

Botka László városházi többsége az évek alatt megfogyatkozott, az a DK nélkül nincs biztosítva”

hangsúlyozta.

Hozzátette: A Gyurcsány-párt gátlástalanul ki is használja helyzetét, és igyekszik az önkormányzatnál és cégeinél is minél több pozíciót einstandolni magának. A gyurcsányista politikusoktól rettegnek a városházi hivatalnokok, cég- és intézményvezetők, mert tudják:

Ha az ő pozíciójukat nézik ki maguknak az öszödi böszme szegedi helytartói, azt aligha tudják megvédeni, hiszen Botka Lászlónak fontosabb saját, egyre ingatagabb hatalmának megvédése, így időnként kénytelen engednie a zsarolásnak, és odavetni a koncot”

fogalmazott.

Német Ferenc kiemelte, a szegedi DK követi elnöke országos stratégiáját: mindent maga alá akar gyűrni, kis gömböcként mindent be akar kebelezni, s aki nem enged neki, azt kíméletlenül eltapossa.

A gyurcsányi szemléletben nem az ember az első, hanem a hatalom megszerzése.

mutatott rá a képviselő.

Úgy véli, pontosan ennek a politikai szemléletnek esett áldozatul száznál több család a négy törvénytelenül bezárt óvodával, melyeknek nem kegyelmezett a DK-s alpolgármester, Binszki József. Botka László engedett a gyurcsányista nyomásnak, így került lakat, illetve kerül az alsóvárosi, móravárosi, tápéi és tarjáni kisdedóvókra.

De a gyurcsányista gyakorlat érvényesül a jogalkotásban is – folytatta – immáron nyolcadszorra sikerült törvénytelen lakásrendeletet alkotniuk, törvénytelenül szedtek be óvadékot és közjegyző díjat a szociális lakásban élőktől, de annak visszafizetéséről egy szó sem esik. A gyurcsányista baloldal akar – pusztán politika erődemonstrációs szándékkal, mutatva, hogy ezt is megteheti – utcára tenni egészségügyi dolgozókat és pedagógusokat, nem ismerve el, hogy lakhatásuk biztosítása közérdek, a szegediek érdeke. A gyurcsányista baloldal emeli egekbe a gyermekétkeztetési díjakat, a gyurcsányista baloldal terjeszti ki júliustól a parkolási díjzónák határait, hogy az amúgy is egekbe emelt parkolási díjakat újabb ezrektől és ezrektől vasalja be.

A gyurcsányista baloldal ajánlata a szegediek megsarcolása, a megszorítás politikája, a gőg, a hatalmaskodás politikája”

sorolta.

Felhívta arra is a figyelmet, most már nem csak politikai gyakorlatában követi Gyurcsány Ferenc politikáját a szegedi baloldal, de szimbolikusan is megtörténik a Gyurcsány-párt térfoglalása Szegeden: egy hét múlva a Demokratikus Koalíció az egész városban erődemonstrációt tart, frakcióüléssel és nyilvános rendezvényekkel igyekszik jelezni, hogy Gyurcsány Ferenc és emberei vezetik a szegedi baloldalt is. A szegedi Gyurcsány-roadshow csúcspontjaként a Demokratikus Koalíció a jövő héten a szegedi városházára is kitűzi a Gyurcsány-párt zászlaját.

A Fidesz–KDNP szerint Szeged többet érdemel. Szegednek nincs szüksége Gyurcsány Ferencre, hanem felelős városvezetést, tudatos gazdaságpolitikát, a szegediek érdekében folytatott várospolitikát szeretnénk

zárta mondandóját Német Ferenc.
Előző sztori

Nem a tram-train miatt koptak el idő előtt a sínek Szegeden

Következő sztori

Kormányinfó: egy ideig még biztosan maradnak az árstopok