Hírzóna

Nem akarták elrabolni a 12 éves kislányt a villamoson

Nem akarták elrabolni a 12 éves kislányt a villamoson

2023. március 28., kedd
Nem akarták elrabolni a 12 éves kislányt a villamoson

Ugyan valóban történt eljárás, a nyomozás során a kislány beismerte, hogy nem történt meg az eset.

Napokig tartotta magát a hír a közösségi portálokon, és mi is beszámoltunk róla, hogy Szegeden ismeretlen zaklatott egy 12 éves kislányt, majd a villamosról magával is akarta vinni.

A kislány szülei először az egyik közösségi portálon tették közé, amit a lányuk osztott meg velük, a rendőrséghez csak azután fordultak, hogy az iskola megkérte őket rá. A Szegedi Rendőrkapitányság az édesanya feljelentése alapján zaklatás vétsége miatt rendelt el nyomozást. A rendőrök a hétvége folyamán széleskörű adatgyűjtést végeztek, tanúkat hallgattak ki.

A bizonyítékok alapján kétséget kizáróan megállapították, hogy a kislányt a villamoson senki sem szólította meg, az általa leírt támadó nem is utazott a közösségi közlekedési eszközön, így arról senkit sem kellett leszállítani a gyerek védelme érdekében.

A 12 éves lányt édesanyja jelenlétében meghallgatták a nyomozók. A szülő az elétárt adatok alapján osztotta a rendőrök álláspontját. Végül a kislány is elismerte, hogy sérelmére nem követték el a bűncselekményt.

A rendőrség arra kéri a szülőket, hogy amennyiben bűncselekmény gyanújáról szereznek tudomást gyermeküktől, a közösségi portálok helyett először a rendőrségtől kérjenek segítséget.

(police.hu)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.