Politika

Mihálffy Béla: Gyurcsány szimbolikusan is átveszi a szegedi városháza irányítását

Mihálffy Béla: Gyurcsány szimbolikusan is átveszi a szegedi városháza irányítását

2023. március 28., kedd
Mihálffy Béla: Gyurcsány szimbolikusan is átveszi a szegedi városháza irányítását

Gyurcsány Ferenc a héten szimbolikusan is átveszi a szegedi baloldal, és a szegedi városháza irányítását. Az általa vezetett Demokratikus Koalíció adja immáron Botka László helyettesét a városházán és egyre több kulcsfontosságú pozíciót kaparint meg magának - hívta fel a figyelmet Mihálffy Béla, a térség országgyűlési képviselője.

A Gyurcsány-párt fesztiválhangulatban demonstrálja a hatalomátvételt: "parlamenti frakcióüléssel", az egyetemet és a Homokhátságot érintő programokkal, sőt szemétszedéssel és bulival is készül, szemléltetve, hogy uralni kívánja a várost és a vidéket - sorolta a Mihálffy Béla.

A térség képviselője azonban felhívta a figyelmet, a szegediek nem felejtették el, hogy

a Gyurcsány vezette baloldali kormány, saját szavaival szólva ,,hazudott reggel, éjjel, meg este", és olyan ,,böszmeséget még senki sem csinált", mint amit ők csináltak."

De emlékeznek a gyurcsányi terrorra is, amikor békés tüntetőket, egyetemistákat és családanyákat, turistákat és járókelőket vertek agyba-főbe Gyurcsány rendőrei, többeket egy életre megnyomorítva csak azért, mert élni merészeltek demokratikus jogaikkal vagy épp véletlenül ,,rossz helyen", a pesti utcán vagy épp egy étteremben merészeltek tartózkodni - folytatta az egykori miniszterelnök bűnlajstromát.

A 2006-os eseményeken túl emlékeztetett a gyurcsányi gazdaságpolitikára is, az adó- és járulékemelésre, ingatlanadra, vizitdíjra és kórházi napidíjra, folyamatosan növekvő villany-, távhő- és gázárakra. Továbbá arra, hogy országosan 3000 orvost és 6000 egészségügyi dolgozót bocsátottak el, amellett hogy jelentős anyagi forrásokat vontak ki az egészségügyből. Kormánya a pedagógusokat sem kímélte 14.000 tanár és 1200 óvónő vesztette el munkahelyét, 1000 településen szűnt meg a helyi iskola, és közel 300 óvodát is bezártak.

Vasúti szárnyvonalakat szüntettek meg, így közel 1000 kilométeren szűnt meg a vasúti közlekedés. Megnyirbálták az egyetemisták utazási kedvezményét, egyetemi tandíjat vezettek be, fizetős lett az óvodai és bölcsődei étkeztetés, devizahitel-csapdába kergették magyarok millióit, visszavágták szociális a juttatásokat, elvették a 13. havi nyugdíjat. Eladósították az önkormányzatokat, és a munkanélküliség soha nem látott módon megnőtt.

Szeged és a Homokhátság többet érdemel!"

jelentette ki Mihálffy Béla.

Szeged és a Homokhátság országgyűlési képviselője hangsúlyozta, a térség ,,nem kér a megszorítások és a hazugság politikájából, nem kér Gyurcsány Ferencből és pártjából. Nem kér a háborúpárti, guruló dollárokért külföldi érdekeket szolgáló baloldali politikusokból, nem kér Gyurcsány Ferencből, aki politikai játszótérként tekint Szegedre."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.