Krimi

Megkéselte társát egy román idénymunkás egy vármegyei tanyán

Megkéselte társát egy román idénymunkás egy vármegyei tanyán

2023. március 7., kedd
Megkéselte társát egy román idénymunkás egy vármegyei tanyán

A Csongrád-Csanád Vármegyei Főügyészség vádat emelt azzal a román férfivel szemben, aki tavaly áprilisban szúrta hasba a sértettet és vett el tőle 8000 forintot.

A vádirat szerint az egyaránt román állampolgárságú vádlott és a sértett idénymunkásként dolgoztak az egyik megyebeli falu tanyavilágában.

Tavaly április 24-én a koradélutáni órákban mindketten nagyobb mennyiségű alkoholt fogyasztottak alkalmi ismerősüknél, majd kerékpárjukat tolva egy dűlőúton hazafelé indultak. Útközben a vádlott elővett egy pillangókést és azzal megfenyegette a sértettet, hogyha nem ad neki pénzt, akkor kiveszi a szívét.

A sértett a fenyegetés hatására átadott 1000 forintot, de a vádlott meglátta, hogy a pénztárjában még van pénz. Ezt követően a vádlott egy hirtelen mozdulattal hason szúrta sértettet, aki ennek hatására elesett és eszméletét vesztette. A vádlott ezt kihasználva a pénztárcából elvett még további 7000 forintot, majd a helyszínről eltekert. Az életveszélyes állapotban levő sértettet a mentők sürgősségi kezelésre kórházba szállították.

Az ügyészség a vádlottat életveszélyt okozó testi sértés és felfegyverkezve elkövetett rablás bűntettével vádolja.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.