Közélet

Ma állt bíróság elé az a román férfi, aki Makón ismerőseire gyújtotta a házat

Ma állt bíróság elé az a román férfi, aki Makón ismerőseire gyújtotta a házat

2023. március 14., kedd
Ma állt bíróság elé az a román férfi, aki Makón ismerőseire gyújtotta a házat

Az 52 éves férfi ellen különös kegyetlenséggel, több ember sérelmére elkövetett emberölés bűntettének kísérletével, valamint magánlaksértés és rongálás bűntettével vádjával állt a Szegedi Törvényszék elé.

A vádirat szerint a román állampolgárságú férfi idénymunkásként dolgozott Makón az élettárásával, továbbá több ismerősével együtt és egy helybeli ház melléképületében béreltek szobát. A vádlott féltékeny volt az élettárására, ezért tavaly október 27-én lerészegedett és dolgozni sem ment. Viselkedése miatt a férfit a főbérlő elzavarta, élettársa pedig félelmében elbújt előle. A vádlott az éjszaka folyamán a kerítésen átmászva bejutott az ingatlanba és éjfél után röviddel a melléképületben levő bérelt szoba heverőjét felgyújtotta, majd egy vasszéket dobott a főépület üvegajtajába. A tűz gyorsan átterjedt a melléképület teljes tetőszerkezétere, amelynek kamra helyiségéből még időben sikerült kimenekülnie és a gázpalackot kivinnie az abban alvó házaspárnak.

A helyszínre érkező tűzoltók a tüzet még azt megelőzően eloltották, hogy az a főépületre is átterjedt volna. A vádlott még a tűzoltók kiérkezése előtt a disznólat is megpróbálta felgyújtani, de azt a helyszínre érkező főbérlő még időben észlelte és eloltotta.

Az épületben közel 6 millió forint kár keletkezett.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.