Ma állt bíróság elé az a román férfi, aki Makón ismerőseire gyújtotta a házat

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Az 52 éves férfi ellen különös kegyetlenséggel, több ember sérelmére elkövetett emberölés bűntettének kísérletével, valamint magánlaksértés és rongálás bűntettével vádjával állt a Szegedi Törvényszék elé.

A vádirat szerint a román állampolgárságú férfi idénymunkásként dolgozott Makón az élettárásával, továbbá több ismerősével együtt és egy helybeli ház melléképületében béreltek szobát. A vádlott féltékeny volt az élettárására, ezért tavaly október 27-én lerészegedett és dolgozni sem ment. Viselkedése miatt a férfit a főbérlő elzavarta, élettársa pedig félelmében elbújt előle. A vádlott az éjszaka folyamán a kerítésen átmászva bejutott az ingatlanba és éjfél után röviddel a melléképületben levő bérelt szoba heverőjét felgyújtotta, majd egy vasszéket dobott a főépület üvegajtajába. A tűz gyorsan átterjedt a melléképület teljes tetőszerkezétere, amelynek kamra helyiségéből még időben sikerült kimenekülnie és a gázpalackot kivinnie az abban alvó házaspárnak.

A helyszínre érkező tűzoltók a tüzet még azt megelőzően eloltották, hogy az a főépületre is átterjedt volna. A vádlott még a tűzoltók kiérkezése előtt a disznólat is megpróbálta felgyújtani, de azt a helyszínre érkező főbérlő még időben észlelte és eloltotta.

Az épületben közel 6 millió forint kár keletkezett.

Előző sztori

A migránsok miatt újra kellett telepíteni a szabadkai vadállományt

Következő sztori

A klímaváltozás áll az M1-es tömegbaleset hátterében